Foto: tish1, Bigstock

Korpulente midaldrende mænd melder sig nu også ind kampen for at stoppe herrelandsholdets udråb.

“Jeg må indrømme, at det virkelig var ubehageligt, da jeg så videoen fra fodboldlandsholdets omklædningsrum, hvor spillerne råbte ‘store patter’.”

De fleste forestiller sig nok, at de ord ville komme fra en indigneret feminist, men sådan forholder det sig ikke.

Det er derimod Martin Svendsen, en 43-årig ingeniør fra Skive, der nu melder sig ind i debatten om herrelandsholdets kampråb. Han vejer lige knap 120 kilo og har foruden en prominent mave også en barm, som han godt nok aldrig har fået professionelt vurderet, men som han selv anslår til at være “en lille D-skål”.

Langt mere krænkende for mænd
Martin Svendsen mener, at det er problematisk, at kun det kvindelige perspektiv er blevet bragt frem i debatten om kampråbet.

“Det er som om, vi kraftige mænd helt er blevet overset, selvom temmelig mange af os faktisk har både små og store patter og kan finde kampråbet krænkende af langt flere grunde, end kvinder kan,” siger han og uddyber:

“Når man som pattebærende mand hører udråbet, er det enormt svært at afkode, om landsholdet praktiserer fatshaming, eller om de faktisk tænder på mine store patter; ingen af delene er særlig tiltalende. Men helt ærligt er motiverne underordnet, for kampråbet er virkelig krænkende, uanset hvad det skyldes.”

Landsholdsspiller: Stor respekt for alle patter
En anonym spiller fra herrelandsholdet afviser dog, at kampråbet skulle være rettet mod overvægtige herrer.

“Absolut ikke. Jeg har den største respekt for fede mænd og deres patter, og jeg har faktisk flere af slagsen i min familie. Derfor vil jeg gerne understrege, at jeg ikke føler hverken afsky eller fascination, men respekterer folk, præcis som de er,” siger han.

Den anonyme spiller fortæller endvidere, at man på landsholdet overvejer at modificere kampråbet “store patter” til “vi tilkendegiver på respektfuld og kropspositiv vis vores fascination af og glæde ved kvindelige patter i enhver størrelse samt form og ønsker at bruge denne lejlighed til at hylde særligt de større uden dermed at insinuere nogen form for ringeagt for patter på andre køn eller dyr.”