Foto: Gugatchitchinadze, Wikipedia

Et lokalt stenalderfolk sætter ifølge deres høvding stor pris på at leve i en tid uden fremtidsmedicin, forbrugsræs eller uøkologiske fødevarer.

Mlak er høvding og shaman for et stammefolk, der netop er flyttet til området, der om et par tusinde år vil blive kendt som Limfjorden.

Her dyrker han og hans folk muslingefiskeri og menneskeofringer og nyder generelt en tilværelse uden de bekymringer, som de forudser, at fremtidige generationer vil døje med.

Eneste bekymring er at dø af sult eller kulde
“For os er simple living en livsstil, der falder os naturligt, og signalerer overskud og respekt for vores nærmiljø,” siger Mlak og redegør for, hvor bekymringsløst deres liv i kontakt med naturen faktisk er.

“Ikke alene er vores diæt økologisk og palæo; vi behøver heller ikke stresse over betaling af huslån, forældresamtaler i folkeskolen, eksaminer eller problemer med kolleger. I det daglige er vores eneste bekymring, hvorvidt vi dør af kulde eller sult,” siger han og tilføjer, at brutale stammekrige med rivaliserende grupper af stenalderfolk dog også kan være et lejlighedsvist irritationsmoment.

Mlak er også rigtig glad for at undvære en del af de ting, som han forudser, at fremtidige folkeslag vil værdsætte.

“Personligt kan jeg ikke se, hvad man skal bruge hjulet til, ud over at blive doven og ugidelig, mens vacciner mod de banale sygdomme, som dræber rigtig mange af vores folk, heller ikke vil kunne gøre noget godt for nogen, hvis man ser på det store billede. Vaccinerne kan jo indeholde kviksølv, aluminium og alle mulige andre vildt farlige ting, som vi endnu ikke har identificeret.”

Herligt med overraskende aftensmad
Ifølge Mlak er alle i stammen også ekstremt begejstrede for ikke at blive konfronteret med spørgsmålet om, hvad man skal købe i supermarkedet. I stedet kan de nyde at interagere med den rå natur og blive overraskede over, om aftensmaden står på rådyr eller skovsnegl. Men ikke nok med det.

“Vi er også herligt fri for patriarkatet. Det er blot en af de omtrent én million teoridannelser, som ingen endnu har overvejet. Helt ærligt bliver sexchikane og overgreb også utrolig meget nemmere, når ofrene ikke har noget sprog for det, hvilket jeg som høvding særligt værdsætter,” forklarer Mlak.