Foto: pressmaster, Bigstock

Foto: pressmaster, Bigstock

Svært at finde på gode samtaleemner? RokokoPosten hjælper dig, ikke bare med hvad I skal tale om, men også hvad du selv bør mene. Lettere bliver det ikke.

1. Store patter
Da herrelandsholdet kvalificerede sig til VM, bearbejdede mange chokket ved at fokusere på, at spillerne efter sejren råbte “store patter”. Nogle mener, at det ikke rager andre, hvad der foregår i omklædningsrummet. Andre mener, at spillerne skal være gode rollemodeller og derfor bør sige undskyld. Du bør mene, at de skal sige undskyld, men også minde om, at nationalskjaldene i Alexanderband for længst har fastslået, at store patter betyder undskyld, så det har de faktisk allerede gjort.

2. #metoo
Metoo-kampagnen er ikke til at komme udenom. Spørgsmålet er, om der er tale om offerdyrkende massehysteri eller årtusindets vigtigste slag i kampen for kvindefrigørelse. Her bør du være fornuftens stemme og sige, at eftersom der er tale om tusindvis af kvinders subjektive oplevelser, er det vigtigt at lade universitetsuddannede feminister bestemme, hvordan kampagnen skal tolkes.

3. Topskattelettelser
Desværre skal der nok være en eller anden i selskabet, der begynder at tale om regering, finanslov og topskattelettelser. Det bør du standse hurtigst muligt, for der er intet så dræbende for den gode nytårsstemning end diskussion om borgerlig politik. Prøv derfor at dreje emnet ved at spørge, om det ikke er meget grineren, at der har været to borgerlige ministre ved navn Anders, som har nogle vildt spooky, stirrende øjne.

4. En frygtelig kvinde
Egentlig vil du helst tale om den nye Star Wars-film, som du rent faktisk har set, men En frygtelig kvinde er på alles læber, så du gør bedst i at bringe den på bane i stedet. Det er dog vigtigt, at I hurtigst muligt kommer væk fra en generel samtale om filmens fiktive kvinde og får drejet fokus over på forfærdelige faster Jytte, som I alle kender og hader.

5. Vejret
Ja, varmt er det jo ikke, vel, men det kunne bestemt have været værre. Og tror I, at et tykt lag sne ville kunne forebygge de værste fyrværkeripsykoser? Har der egentlig været sne nytårsaften i nyere tid? Kan nogen huske bare et enkelt år tilbage? Selvom du tror, at vejret er verdens kedeligste emne, vil du opdage, at det får alle til at engagere sig og bidrage muntert til samtalen. Det er godt, for I er jo samlet for at hygge jer.

Godt nytår!