Foto: KarlyukAV, Bigstock

Kun tre dage gik der, før Louise Jensen opførte sig som en modbydelig strigle. “Bedre end sidste år,” roser venner og familie.

Klokken var 16.34 onsdag eftermiddag, da Louise Jensen endegyldigt brød sit nytårsforsæt om ikke at være en træls kælling. Det skete, da hun over telefonen gav sin mor ret i, at Louises mand, Kasper, gik i noget grimt tøj og derefter gav tre af hans trøjer, et par af hans bukser og hans yndlingssko til en genbrugsforretning.

“Han har jo ikke brug for den slags grimme klude, og nu kan han frit gå ud og købe noget andet, der klæder ham bedre,” forklarer Louise sin handling, men indrømmer samtidig, at hun har opført sig som en strigle.

Sød resten af arbejdsugen
“Det var ellers et nytårsforsæt, at jeg skulle være sødere, men det gik så ikke. Sådan er det jo tit med nytårsforsætter,” siger hun og tilføjer, at hun siden er kommet op på hesten igen og planlægger ikke at være en kælling resten af arbejdsugen.

“Så kan jeg måske skeje lidt ud lørdag og søndag. Det skal der også være plads til.”

Kasper Jensen er enig med sin kone i, at hun har været ubehagelig, men mener, at hun har klaret det bedre end sidste år.

“2017 skulle også stå i venlighedens tegn, men allerede to timer inde i det nye år kastede Louise op i sengen hos min ven, hvor vi holdt nytår, og påstod, at jeg havde gjort det, hvorefter hun flygtede hjem i en taxa. I det lys er tre dage en fantastisk rekord,” siger han.

Har virkelig taget sig sammen
Også Louises veninder, Jeanette Christensen og Laura Sindbæk Hansen, roser hende for hendes flotte præstation.

“Louise har altid lovet sig selv ikke at være en kælling, men det har altid slået fejl. Jeg har oplevet, at hun har sladret om mig allerede den 2. januar,” siger Jeanette og bakkes op af Laura, der husker, hvordan Louise kyssede med hendes daværende kæreste til en nytårsfest for fem år siden.

“Det var virkelig ledt gjort, for jeg fandt aldrig helt ud af, om han bare havde været fuld og dum, eller om han faktisk var lidt vild med hende. Louise gjorde det aldrig klart for mig, og det ødelagde faktisk vores forhold. Men hvis hun i år er gået tre dage uden at gøre noget kællingeagtigt, kunne det tyde på, at hun virkelig har taget sig sammen.”