Foto: Timurpix, Bigstock

En anonym styrelse søger en rigid og skrøbelig kontornusser til såkaldt inkrementelt arbejde, hvor de små forandringer, du hver dag producerer, lyder af meget, men ikke skaber værdi eller effekt.

Er du typen, der kan arrangere en masse nyttesløse møder, der bliver fulgt op af endnu flere møder, hvor intet egentlig bliver aftalt? Kan du både fralægge dig alt ansvar under dække af kreativ uddelegering og forårsage budgetoverskridelser på et enmandskontor, mens dine kolleger tror, at du producerer noget af værdi?

Så er jobbet i en styrelse, der har et spændende navn, men ingen egentlig funktion måske noget for dig.

Styrelsen søger nemlig en person, der er rigid, utilpas ved det uventede og så psykisk skrøbelig, at enhver omstilling, forandringsproces eller innovation føles som et overgreb. Samtidig skal vedkommende kunne smitte med påtaget begejstring uden på nogen måde at omsætte de overfladiske følelser til noget konkret eller konstruktivt.

Lillebitte tandhjul
“Du skal være et lillebitte tandhjul i et stort, meningsløst maskineri. Formålet med vores organisation lyder af meget, men er i praksis vagt og muligvis ikke-eksisterende, hvilket du til fulde vil opdage allerede i løbet af din første, formentlig meget forvirrende dag,” skriver styrelsen og tilføjer, at de leder efter en person med “irrelevant videregående uddannelse”.

“Hvis jeg skulle gætte på, hvad jeg laver – og det er immervæk kun et gæt – ville jeg sige, at jeg med mine repetitive og idéforladte opgaver skaber en overstadig atmosfære, hvor man taler om muligheder, udfordringer og chancer, men holder sig til gentagelse og tomhed,” siger styrelseschef Karina Lauritsen.

Fortsæt inkompetente arbejdsgange
Den nye medarbejder forventes ikke at skabe løsningsmodeller, men snarere fortsætte i de unødigt besværlige arbejdsgange, som en række relativt inkompetente forgængere har indført under stor ståhej, lyder det fra styrelsen.

“Der vil ikke være plads til, at man kan udfordre vanetænkning eller facilitere udvikling. I det hele taget bryder vi os ikke om at facilitere, da det antyder, at noget skal gøres lettere, hvilket vi ikke har for vane. Til gengæld må man gerne tale om, at man gør det,” tilføjer Karina Lauritsen.

Ønsker man yderligere information om stillingen, kan man kontakte Mads Jensen, der forlader den til marts for at foretage sig mere af det samme, bare i en anden styrelse.

“Jeg fornemmede klart, at jeg ikke producerede noget af værdi, og at mit arbejde formentlig slet ingen effekt havde, til trods for de store ord. Det vil jeg gerne fortælle længe om,” siger Mads Jensen.