Foto: Mogens Engelund, Wikipedia

Foto: Mogens Engelund, Wikipedia

Borgere i det meste af Afrika og Mellemøsten skal ikke længere kunne forlade deres hjemlande, lyder DF’s forslag til regeringen.

Debatten om integration og udlændinge er atter kommet i fokus, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale proklamerede at ville afvikle ghettoerne helt. Efterfølgende har Dansk Folkeparti stillet en række krav til regeringen, herunder et forslag om udgangsforbud for børn under 18 år efter klokken 20.

Et udgangsforbud, som DF nu foreslår at udvide.

”Et udgangsforbud i ghettoerne er en super praktisk idé og slet ikke besværligt at håndhæve, så vi i DF tænkte: Hvorfor ikke udvide forslaget til også at omfatte resten af den muslimske verden?” udtaler Martin Henriksen (DF) til RokokoPosten og fortsætter:

”Jeg forestiller mig, at regeringen etablerer et udgangsforbud i lande i Afrika og Mellemøsten efter den 20. januar 2018. Selvfølgelig kan der være særlige undtagelser, men det kigger vi alt sammen på.”

Kan ophæves i tilfælde af isbjerge
Adspurgt om, hvad der menes med særlige undtagelser, svarer Martin Henriksen, at DF ikke har lagt sig fast på nogen model, men at han forestiller sig, at udgangsforbuddet kan ophæves midlertidigt i tilfælde af kraftige storme, isbjerge eller andre naturfænomener, der besværliggør sejlads i Middelhavet, der er flygtningenes sejladsrute til Europa.

Forslaget om et udgangsforbud i muslimske lande møder modstand i blå blok, hvor prominente navne i regeringspartiet Liberal Alliance lægger afstand til DF’s forslag. ”Er vi i Danmark?” spørger uddannelsesminister Mette Bock (LA) forundret, efter det netop er gået op for hende, at regeringen baserer sig på DF’s stemmer. En anden højtstående anonym LA-politiker, der til daglig arbejder i Udenrigsministeriet, afviser at udtale sig, mens han stirrer stift ud i luften og knuger en legetøjsmodel af en Audi A8.

Socialdemokratiet og Enhedslisten er positive
Derimod er socialdemokraterne positivt indstillede over for forslaget

”Vi stemmer for alt, hvad DF kan finde på. Sådan er vi!” udtaler udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S) med et stort smil.

Noget uventet er også Enhedslisten åbne for at diskutere DF’s forslag.

”Vi har længe ønsket at gøre noget ved rigmandsghettoerne nord for København, og kan udgangsforbuddet udvides til at omfatte topskattebetalere i f.eks. Gentofte, vil det både nedsætte unødigt forbrug og forhindre alvorlig økonomisk kriminalitet,” siger politisk ordfører Pernille Skipper (Ø).