Ramblersen, Wikipedia

Inspireret af Morten Østergaard har den 61-årige førtidspensionist Vagn Kjeldsen taget sin elscooter fra Ishøj til Østerbro for at opleve parallelsamfundets virkelighed. 

Mens De Radikales formand, Morten Østergaard, er draget tre dage til Vollsmose for at sætte sig bedre ind i forholdene her, har den 61-årige førtidspensionerede klejnsmed Vagn Kjeldsen fra Ishøj valgt at foretage sociologiske feltstudier et andet sted.

“Alle taler om speltsegmentet, men det er på tide, at nogen faktisk prøver at forstå, hvordan de tænker. Selvfølgelig kunne jeg nøjes med at købe et eksemplar af Politiken, men det ville ikke give mig det samme indtryk af, hvordan det levede liv tager sig ud.”

Har lånt lejlighed på Eckersbergsgade
Derfor tog Vagn tirsdag sin elscooter og kørte via Gammel Køge Landevej de knap 20 kilometer fra Ishøj til Østerbro, hvor han har lånt en 251 kvadratmeter stor lejlighed på Eckersbergsgade.

Herfra er han gået i gang med at udforske bydelen, og det har allerede givet spændende indsigter. Blandt andet har Vagn opdaget, at de lokale bagere markedsfører “ærligt brød”.

“Er det brød, der ikke snyder i skat? Er det brød, der svarer ja, når konen spørger, om hendes røv er stor i de bukser? Jeg ved det endnu ikke med sikkerhed, men jeg synes, det er trist, hvis socialt bedrageri er så udbredt, at de bliver nødt til at understrege, at der ikke er svindlet med bagværket,” siger Vagn og fortæller, at han overvejede at købe et ærligt brød, men på den anden side nok hellere vil bruge de 149,95 kroner på at købe en brugt iPhone uden kvittering på den lokale bodega, når han kommer hjem.

Er langskæggede yngre mænd
Vagn har også hæftet sig ved, hvordan de lokales liv synes at være ekstremt økonomisk presset.

“Man ser rigtig tit yngre mennesker, der tydeligvis ikke har hverken bil eller knallert og må løbe af sted med deres børn i klapvogne langs Søerne. Deres arbejdsliv er så presset, at de end ikke har tid til en kaffepause, som man kan se af de kopholdere, der er monteret på klapvognenes håndtag. Jeg misunder dem det virkelig ikke,” siger Vagn, der fortæller, at den førtidspension, han får på grund af diabetes og slidgigt, trods alt giver ham mulighed for at slappe af med en kop kaffe i Bilkas cafeteria i ny og næ.

Vagn fortæller, at han i de kommende dage regner med at undersøge, hvorvidt de langskæggede yngre mænd i løstsiddende tøj, der står uden for de fleste børneinstitutioner og sidder rundt omkring på caféer, er fundamentalistiske muslimer.