Foto: Flynt, Bigstock

Foto: Flynt, Bigstock

Noget virkelig banebrydende, der begyndte sent i nat og fortsat sker, er endnu ikke opdaget af et eneste nyhedsmedie i Danmark. Skandaløst, mener medieforsker.

Selvom der er tale om en hændelse, der er sensationel, aktuel, væsentlig og fuld af identifikation og konflikt, har ingen nyhedsmedier opdaget, hvad der foregår. Derfor er det, der på nuværende tidspunkt burde have været breaking news i flere timer, end ikke at betragte som en nyhed.

Selv en lille notits om hændelsen er ikke at finde i hverken trykte aviser eller onlinemedier. En sådan notits ville dog også være upassende, mener medieforsker Karen Overgaard.

“Vi taler trods alt om noget, der for altid vil forandre verden, så at nøjes med at fortælle om det i en notits ville være meget disrespektfuldt over for såvel læsere som de involverede i hændelsen,” siger hun.

Radio og tv også tavse
Heller ikke i nyhedsudsendelser i radio og på tv har der været berettet noget om hændelsen. Ingen reportere står parat til at fortælle om begivenhederne på nært hold. DR har ikke sendt en korrespondent ud for at stå uden for DR Byen for at tale med en journalist inde i DR Byen, og ifølge RokokoPostens oplysninger er der fortsat ikke nogen på vej ud for at dække hændelsen, der ellers har et omfang, så den sagtens kan vare ved til i hvert fald godt op ad formiddagen.

For Karen Overgaard er der tale om intet mindre end en skandale.

“Det er i sig selv breaking, at ingen – overhovedet ingen – medier har opdaget, at det her sker. Det vil gå over i mediehistorien som en sort plet, og jeg kan ikke tro andet, end at mediefolk og medieforskere kommer til at diskutere dette i mange, mange år fremover. Som det ser ud lige nu, er det intet andet end en demokratisk krise, at der slet ingen dækning er af hændelsen, mens den foregår”, siger hun.

Katastrofalt at vente
For Karen Overgaard er der ikke tvivl om, at det vil være katastrofalt at vente med at dække begivenheden, til efter at den er foregået:

“Der er jo tale om noget virkelig vigtigt og opsigtsvækkende, der har en stor og selvfølgelig interesse for befolkningen. Noget, der vil tvinge os alle til at spørge os selv, hvem vi egentlig er, og hvad vi vil med samfundet og vores egne liv. Så det er klart, at det ikke er til at leve med, hvis befolkningen først bliver informeret af medierne om, hvad der er sket, når det ikke længere sker.”

Ved redaktionens afslutning er der fortsat larmende tavshed om hændelsen i de danske medier. Ekstra Bladets onlineavis har dog publiceret en artikel, der indtil videre kun består af overskriften “Breaking: Her skriver vi snart noget meget vigtigt om noget, der er meget vigtigt”, mens TV 2 News skulle have sendt en helikopter af sted for at undersøge, hvor det vigtige mon foregår.