Foto: Voy, Bigstock

“Nogen skal jo være det,” siger Maria Jensen, hvis nabo er dømt for syv bestialske mord og ifølge Maria hverken har virket hjertensgod eller mystisk.

“Man siger, man tror, man kender folk, indtil sådan noget som det her sker, men jeg har nu aldrig troet, at jeg kendte ham. Vi var jo bare naboer.”

Sådan siger Maria Jensen, der indtil for nylig boede i samme opgang som en mand, der i går blev dømt for syv bestialske mord.

Hun er ikke overrasket over, at manden kunne finde på at gøre så grusomme ting, for, som hun siger, “nogen skal jo være det”.

“Sandsynligheden er selvfølgelig ikke særlig stor for, at du ender i samme opgang som en psykopatisk seriemorder, men den er da noget større, end for at du vinder i Lotto, og det spiller folk hele tiden,” siger hun.

Gennemsnitlig tilbøjelig til slagtning
Maria Jensen mener dog heller ikke, at den dømte virkede specielt mystisk eller ubehagelig.

“Ærlig talt tænkte jeg ikke så meget på ham, for vi nikkede bare til hinanden i opgangen, og der var han ret almindelig. Ikke på en hemmelighedsfuld måde eller omvendt: på en måde, så jeg tænkte, at han aldrig kunne gøre en flue fortræd eller var specielt hjertensgod, det er folk jo ikke nødvendigvis. Bare sådan gennemsnitlig, hvad angår tilbøjeligheden til at slagte fremmede mennesker,” siger hun.

Siden sagen kom frem, og Maria Jensen selv blev afhørt, har hun ikke brugt så meget tid på at spekulere over, hvorfor lige præcis hun skulle bo ved siden af en seriemorder.

“Han begik sine mord uden for huset, så der var ikke så meget, jeg kunne gøre. Og når nogen skal være den, der myrder uskyldige mennesker, skal nogle andre også være dem, der bor ved siden af. Altså medmindre morderen bor langt ude på et nedlagt landbrug eller noget i den stil.”

Usandsynligt med to i rap
Næste måned får Maria Jensen en ny nabo, eftersom morderens lejlighed er ledig, men har dog ikke planlagt at genoverveje menneskets moral, ondskabens natur, eller hvorvidt den nye nabo også kunne være seriemorder:

“Det er meget usandsynligt, at der skulle komme to i rap. Så hvis det skete, ville jeg måske studse lidt over det.”