Foto: fsHH, Pixabay

Somalierne tegner altid et negativt billede af danske medier og glemmer helt de positive historier, mener TV 2-journalist.

Mads Vestmark er journalist og ansat på TV 2 Fyn. Han har igennem sit journalistiske virke produceret flere konstruktive nyheder om velintegrerede dansk-somaliere i Odense Kommune.

Faktisk holder han rigtig meget af det spændende folkeslag fra Afrikas Horn med de sjove vittigheder og det forvirrende klansystem.

Skuffet over tonen
“Jeg er utrolig glad for somalierne som folkefærd og har virkelig bestræbt mig på konsekvent at fremstille dem som velintegrerede og dejlige mennesker, og derfor er det utrolig forstemmende at se, at mange af dem kun fokuserer på de enkelte kritiske indslag, der er om dem i medierne.”

Vestmark tænker særligt på de anklager, som flere somaliere har rettet mod mediebranchen, efter at et omdiskuteret indslag blev vist på hans egen station.

TV 2 besøgte søndag den 18. februar en somalisk kvindeforening i Vollsmose, hvor ingen af kvinderne var i arbejde, hvilket har fået flere somaliere til at stå frem og kritisere medierne for kun at skabe negativ omtale af somaliere.

Men ifølge Mads Vestmark er det faktisk somalierne, der giver et fortegnet billede af dansk presse.

“Generelt tegner somalierne altid et negativt billede af medierne i Danmark,” siger han og understreger, at der skal være plads til kritikken, men at tonen er vigtig.

“Hvis der er en udfordring med medierne i Danmark, så lad os tale om det, men lad os gøre det i en ordentlig tone,” siger han.

Savner de gode historier
Mads Vestmark savner også, at somalierne fortæller de positive historier.

“Jeg savner, at de gode historier bliver fortalt. Hovedparten af medierne i Danmark laver konstruktive historier om somaliere i en god tone,” siger han.

Han advarer om, at hvis somalierne bliver ved med at tale om medierne som fordomsfulde, bliver de det også.

Mads Vestmark står selv bag flere positive historier om somaliere i Danmark. Senest producerede han et indslag til TV 2 Fyn om dansk-somalieren Osman, der for nylig gjorde personalet i Ringe Statsfængsel opmærksomme på en påbegyndt udgravning til en flugtvej under ringmuren.