Foto: T-Stone, Wikipedia

Vores fans er hverken værre eller bedre end andre holds fans, erklærer Silkeborg-anfører. “Vi er faktisk ret gennemsnitlige fans,” indrømmer fanklubformand.

Når Silkeborg IF spiller superligakampe hjemme på kunstgræsset på det nyopførte JYSK Park, har de ikke Danmarks bedste fans i ryggen. Det siger anfører for Silkeborg IF, Dennis Flinta, til RokokoPosten.

“Jeg er enormt glad for Silkeborg, men jeg synes ikke, man kan sige, vores fans er Danmarks bedste fans. De kommer og hepper til kampene, men det gør fans af eksempelvis Hobro eller AGF også, så vores fans er ikke anderledes end fans af andre klubber,” siger anføreren for Superligaens nummer 11.

Ifølge Flinta har fansene heller ikke nogen særlig betydning for udfaldet af kampene.

“Hvis jeg er i en hovedstødsduel, kan jeg jo ikke hoppe højere af, at det lokale tømrersjak står og råber mit navn,” siger han og understreger, at det samme gør sig gældende for andre aspekter af hans spil.

“Jeg kan for eksempel heller ikke løbe hurtigere eller tackle bedre.”

Spillere afgør kampe – ikke fans
Formanden for Silkeborg IF’s fanklub, SIFosis, Jacob Barrett Sigaard, er enig med Dennis Flinta i, at Silkeborg IF ikke har Danmarks bedste fans.

“Jeg synes ikke, vi er noget særligt eller har nogen særlig fankultur,” siger Jacob Barrett Sigaard.

“Vi er nok ret gennemsnitlige, hvad angår fans af en klub i en mellemstor jysk købstad,” fortsætter fanklubformanden, der heller ikke mener, at Silkeborgs fans bliver afgørende for weekendens kamp, hvor de rød-hvide tager imod F.C. København.

“Altså, jeg skal jo ikke spille kampen, så det er ikke mig, der styrer, om Silkeborg vinder eller taber. Jeg tror, de to holds spillere har større indflydelse på kampens resultat. Og måske dommeren, men det er der jo ingen, der håber,” siger Barrett Sigaard.

Ingen konkurrence om at være de bedste fans
Mens både spillere og fans er enige om, at Silkeborgs fans ikke er verdens bedste, har de ikke umiddelbart noget bud på, hvilken fanklub der skal hædres med den titel.

“Den største forskel er nok, at de store hold har flere fans end de lidt mindre hold. Ellers er det meget det samme. Fans er glade, når det går godt, og de er sure, når det går dårligt, og så er de utilfredse med dommeren,” siger Dennis Flinta.

Heller ikke Jacob Barrett Sigaard vil tale om, hvem der er Danmarks bedste fans.

“Vi er jo ikke med i en konkurrence. Vi er bare nogle mennesker, der godt kan lide at gå til fodbold, og så hygger vi os med det.”