Foto: GesturGis, Bigstock

Foto: GesturGis, Bigstock

Hvis du hverken hedder Mette eller Martin, ikke er pendler og har et efternavn, der begynder med en vokal, dog ikke æ, ø eller å, er det måske blevet nemmere for dig at gennemskue DSB’s priser. Det gælder dog først og fremmest, hvis din alder er et primtal, eller du er født i et skudår.

Priserne bliver enklere, lovede DSB op til ændringerne den 18. marts i år. For den almindelige dansker kan det dog være svært at se, hvori forenklingen består.

“Jeg kan altså ikke se, hvordan det er blevet lettere at finde ud af. Færre zoner at forholde sig til, påstår de, og det kan da godt være. Jeg synes nu mest bare, at det er blevet dyrere og ikke lettere at finde ud af,” siger 56-årige Frans Olsen, der ifølge en undersøgelse foretaget af RokokoPolls taler på vegne af et stort antal DSB-passagerer.

DSB lyver dog ikke, konkluderer RokokoPostens gravergruppe, der sammen med den europæiske atomforskningsorganisation CERN, som tidligere har forsket i danske transportselskabers prisstrukturer, har undersøgt sagen nærmere.

Gælder ikke dem, der hedder Mette eller Martin
“Priserne er blevet forenklet for den gruppe mennesker, hvis alder er et primtal, og som ikke er født i et skudår. Dog gælder forenklingerne ikke under nogen omstændigheder mennesker ved navn Mette eller Martin, heller ikke hvis de lever op til de førnævnte kriterier,” fortæller gravergruppen og tilføjer:

“Dog er der enkelte undtagelser, da rejsende, der krydser enten Storebælt eller Lillebælt i tidsrummet 13 til 17, har fået nogle lidt mere gennemskuelige priser, der dog kun gælder, hvis de ikke har pendlerkort eller et efternavn, der begynder med en vokal, dog ikke æ, ø eller å.”

Direktør forstår ingenting
RokokoPosten har forsøgt at få et interview med DSB’s administrerende direktør, Flemming Jensen, om de påståede forenklinger. Han afslår dog at medvirke, men skriver i en mail, at det ikke skyldes manglende lyst til at udtale sig.

“Jeg ved, at jeg som direktør burde stå på mål for den nye prisstruktur, og det gjorde jeg da også gerne. Problemet er, at jeg endnu ikke helt forstår, hvordan det hænger sammen, og jeg vil meget nødig bidrage til at skabe yderligere forvirring.”