Foto: Aleksei-Veprev, Bigstock

Første maj blev skudt i gang med en opdatering af den gamle parole om otte timers arbejde, otte timers frihed og otte timers hvile. Arbejdsgivere er positive, men foreslår at tilføje en halv times MU-samtale.

“Vi står på skuldrene af stolte fagbevægelser i hele verden, når vi præsenterer vores krav, der både tilgodeser vores medlemmers velfærd og et moderne arbejdsmarked i forandring.”

Sådan lød det fra LO’s formand, Lizette Risgaard, da hun i morges startede dagens program med en nytænkende tale for flere hundrede fremmødte i Skive.

Risgaards krav, som fra næste år også bliver FTF’s krav, når de to organisationer lægges sammen, kan opsummeres som: 2,5 times kompetenceudvikling, 2,5 times evaluering og 2,5 times frokost.

Harmoniske frokostomgivelser
“Arbejderen i 2018 er ikke den samme som i 1918. Han, hun – eller hen – vil ikke nøjes med lønstigninger, færre arbejdstimer eller flere feriefridage, men udvikle sig som person og desuden have tid til at bonde med sine kolleger på en hyggelig og uformel måde,” lød det fra Risgaard, der henviste til kravet om 2,5 times frokost, der meget gerne skal indtages i “harmoniske og effektivitetsfremmende omgivelser”.

“I dag skynder mange af vores medlemmer sig at sluge madpakken, inden de skal videre til den næste time, den næste patient eller borger eller næste arbejdsopgave. Sådan en overdrevet flittig og samvittighedsfuld tilgang er ødelæggende i længden,” uddyber Risgaard til RokokoPosten.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening er man positiv over for kravet, men vil gerne tilføje yderligere evaluering af de ansattes arbejdsindsats.

Konstant opmærksomhed
“Det er fint med 2,5 times evaluering, men ikke hvis den kun foregår blandt de ansatte. Arbejdsgiverne må i spil, og derfor foreslår vi en halv times MU-samtale hver dag, så den ansatte hele tiden føler, at vedkommende ikke bliver tabt på gulvet, men konstant får anerkendelse og opmærksomhed,” siger DA’s formand, Torben Dalby Larsen.

Derudover foreslår DA, at frokosten skal ledsages af forskellige typer motivationsworkshops, brainstorming og innovationsforløb.

“Den slags aktiviteter plejer at være så sjove og afslappende, at de næsten er bedre end at spise sin mad i ro og mag,” slutter Dalby Larsen.