Foto: Mogens Engelund, Wikimedia Commons

Foto: Mogens Engelund, Wikimedia Commons

Den midaldrende mand, der sidste weekend blev landskendt for at vinke til sin mor under et motionsløb i København, kommer fra en familie med en lang og stolt vinketradition. Det fortæller han til RokokoPosten i anledning af, at han i dag fylder 50 år.

“Mor og jeg har vinket til rigtig mange mennesker i tidens løb. Vi har også tidligere vinket til hinanden. Jeg ved ikke, hvor mange gange vi har gjort det, men det er i hvert fald mange.”

Sådan siger den midaldrende mand, der i søndags var ude at løbe en tur i København og standsede op for at vinke, da han passerede sin mor. Han gjorde det, fordi det er en tradition i familien, at man vinker rigtig meget. Desuden var han ret forpustet og trængte til et hvil.

“Så var det, jeg fik øje på min mor, og så bliver man jo sådan helt ‘hey, der er min mor’ og vil gerne have, at hun ser en. Det lyder måske lidt barnligt, men altså, jeg var også kun 49 dengang,” siger han og tilføjer, at det med at være 49 er fortid for hans vedkommende.

Vil helt sikkert vinke igen
Han forventer dog ikke, at det vil være meget anderledes for ham at være 50.

“Jeg er stadig den samme, blot lidt mere moden. Det er ikke sådan, at jeg vil vende helt op og ned på alting, bare fordi jeg er blevet et år ældre. For eksempel regner jeg da helt sikkert med, at jeg vil vinke til nogen igen – sikkert også min mor,” reflekterer han.

Han forventer også, at han i fremtiden vil løbe en tur igen. Det er nemlig også noget, de gør meget i hans familie.

“De fleste i min familie kan godt lide at løbe en tur sammen. Min mor springer dog som regel over. Hun vil hellere stå og se på og ryge cigaretter,” siger han.

Mor fortsat førstevinker
50 år er en flot alder, og når man når dertil, er man parat til at være ansvarlig. Det mener den midaldrende mand, at der slet ikke kan være tvivl om.

“Jeg har i lang tid selv taget ansvar for min sengetid og mine spisevaner – i hvert fald det meste af tiden. Det blander min mor sig sjældent i. I det hele taget kan jeg de allerfleste ting helt selv. Men selvom alle nu har set, hvor dygtig jeg er blevet til at vinke, er der slet ikke tvivl om, at mor fortsat er familiens førstevinker. Ingen vinker som hun,” slutter han.