Foto: Erik Cleves Kristensen, Wikipedia

Danske fodboldfans fortryder, at de har brugt kampråbet “store patter” og skrevet det på bannere til Danmarks VM-kampe. Fremover vil de kun råbe “små” eller “gennemsnitlige patter” .

Som de fleste uartige børn ved, er det ikke usædvanligt, at uforskammet adfærd medfører en straf. Det skete også forleden, da det internationale fodboldforbund FIFA idømte Dansk Boldspil-Union en bøde på 20.000 dollars, fordi danske fans havde smidt med glas og ophængt usømmelige bannere under det igangværende fodbold-VM.

Ifølge flere medier var det blandt andet et banner med teksten “store patter”, som faldt FIFA for brystet. “Store patter” er også et udråb, som det danske landshold har fremsat i omklædningsrummet, men som både kønspolitiske aktivister og kraftige mænd stærkt har kritiseret. Danske fodboldfans erkender nu også, at de gik alt for vidt.

Store patter er en alvorlig sag
“Jeg ved simpelthen ikke, hvad der gik af os, men det var nok noget med, at vi blev grebet af stemningen,” siger 29-årige Peter Sørensen fra Skanderborg, som RokokoPosten møder i Moskva, hvor han følger det danske landsholds kampe.

Peter Sørensen indrømmer, at han selv har råbt “store patter”, men garanterer, at det ikke kommer til at ske igen.

“Helt ærligt, så skammer jeg mig temmelig meget lige nu, og det gør alle de andre også. Altså, vi er jo voksne mænd, så selvfølgelig ved vi godt, at ‘store patter’ er en alvorlig sag og kan være meget krænkende. Det er simpelthen ikke noget, man går og laver sjov med, bare fordi man er til fodbold.”

Mand anmeldt for at tale om Linse Kessler
Kasper Matthiasen er 38 år, fra Maribo og også i Rusland for at følge landsholdet, og han fortæller, hvad de danske roligans har tænkt sig at råbe i stedet.

“Når vi råber noget med patter på stadion, bliver det på en aldeles ukrænkende måde, hvor det kun bliver enten ‘små patter’ eller ‘gennemsnitlige patter’. Det er virkelig vigtigt for os, at ingen kommer til at nævne patter, der er den mindste smule større end en C-skål.”

Kasper Matthiasen fortæller også, at han allerede har anmeldt en mand til DBU, der på et værtshus nævnte Linse Kessler, så manden ikke får mulighed for at overvære Danmarks kamp mod Kroatien.