Foto: Minerva Studio, Bigstock

Foto: Minerva Studio, Bigstock

Trods en personlighedsstruktur, der skulle gøre ham til ekspert i at manipulere med andre for egen vindings skyld, er det endnu ikke lykkedes psykopaten Kim at fange andre end sig selv i sit spind.

For nogle år siden gik 36-årige Kim Andersen til psykolog. Det var hans kærestes idé, for hun mente, at der måtte være noget i vejen med ham. Kim ville ikke have, at hun slog op, så han gik med til det.

“Så snakkede vi sammen, og jeg ved ikke helt, hvad det gik ud på, men det endte med, at psykologen sagde til mig, at jeg er det, man i gamle dage kaldte psykopat. Så gik jeg hjem og læste noget på nettet, og det åbnede en helt ny verden af muligheder for mig,” fortæller han.

Det gik dog ikke så nemt, som han havde håbet.

Kæresten skred alligevel
Som noget af det første forsøgte Kim at få sin kæreste til at blive hos ham. Han havde nemlig læst, at psykopater er eksperter i at manipulere med andre for at fremme egne interesser.

“Jeg ville ikke være single igen, så jeg forsøgte systematisk at pille selvværdet ud af hende. Jeg sagde, at hun skulle være glad for, at hun havde sådan en stor og stærk kæreste, som kunne passe på hende og ordne alt det, hun ikke selv kunne finde ud af. Men hun sagde, at jeg aldrig rører en finger, og at det altid er hende, der skifter olie på bilen og hænger lamper op. Det er nok også rigtigt,” siger han.

På jobbet forsøgte Kim at overbevise sin chef og sine kolleger om, at han burde være chef.

“Jeg sagde til min chef, at jeg ville være meget bedre til hans job, fordi han er inkompetent, og det er jeg ikke. Så sagde jeg til mine kolleger, at jeg ville være bedre til at passe chefens job, og at chefen er inkompetent, men det er jeg ikke. Jeg syntes, det var snedigt, men jeg blev bare flyttet ned på et lille kontor, hvor jeg ikke er i kontakt med de andre, og jeg får også mindre i løn nu,” fortæller han videre.

Overvejer at blive morder
De mislykkede forsøg på at manipulere andre for at fremme egne interesser har resulteret i, at Kim nu kæmper med følelsen af at være uduelig og værdiløs.

“Intet er lykkedes for mig, og folk er begyndt at sige til mig, at jeg er dum. Det er jeg nok også, jeg har i hvert fald aldrig været god i skolen,” siger han.

I stedet overvejer han at blive morder.

“Jeg overvejede først økonomisk kriminalitet eller tricktyveri, men det kan jeg slet ikke finde ud af. Så det ender nok med, at jeg bliver nødt til bare at blive morder, selvom jeg ikke rigtig ved, hvordan man slår nogen ihjel uden at blive opdaget,” slutter han.