Foto: nathan4847, Bigstock

Foto: nathan4847, Bigstock

500 meter gang på løbebånd, to baner hundesvømning og ti englehop. Denne kraftpræstation gennemførte 45-årige Henrik Frandsen lørdag i hård konkurrence med 20 andre familiefædre fra Frederiksberg.

“Jeg er vildt stolt af mig selv, og jeg ved, at det er hele min familie også,” puster en træt Henrik Frandsen, som RokokoPosten møder umiddelbart efter, at han har gennemført sit livs første, men muligvis ikke sidste, jellyman.

Jellyman er en krævende idrætsdisciplin, der består af 500 meter gang på løbebånd efterfulgt af to baner hundesvømning og sidst, men ikke mindst, ti englehop.

Henrik Frandsen, der til daglig arbejder som revisor, har trænet sig op til disciplinen siden foråret på et aftenskolehold sammen med 20 andre familiefædre fra Frederiksberg.

Endte forrest i feltet
Selvom Henrik Frandsen ikke vandt konkurrencen, endte han forrest i feltet med en tid, han var yderst tilfreds med.

“Når vi har trænet, har jeg ofte brugt en otte-ti minutter på at gå de 500 meter, men denne gang gjorde jeg det på syv,” siger han stolt og fortsætter:

“Svømmeturen klarede jeg på lige under otte minutter. Min samlede tid blev på 17 minutter og 25 sekunder, men nu er jeg også vildt træt – jeg har trods alt bevæget mig uafbrudt i næsten 20 minutter.”

Vinderen af Frederiksberg Jellyman blev den 38-årige Mikael Fisker, der gennemførte alle tre discipliner med en samlet tid på imponerende 15 minutter og 55 sekunder.

Ikke vigtigt at vinde
Det vigtigste er dog ikke at vinde, understreger både Mikael Fisker og Henrik Frandsen. Det vigtigste er at gennemføre, og det gjorde 20 ud af de 21 deltagere. En enkelt, 41-årige Peter Højgaard, fik sidestik efter kun to-tre englehop og valgte derfor at stoppe.

“Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men det er første gang, jeg stiller op i så krævende en disciplin, så jeg er faktisk godt tilfreds med, at jeg næsten nåede hele vejen igennem,” siger han.

Henrik Frandsen og flere af de andre familiefædre er allerede begyndt på fortsætterholdet, hvor målet er at gennemføre en dobbelt jellyman.

“Det bliver nok en for stor mundfuld for mange af os, men når man lige har klaret sig så flot, får man blod på tanden,” slutter Henrik Frandsen.