Foto: Decltype, Wikipedia

Så længe de var spærret inde hos mig, kunne de ikke stemme, siger forfatteren og bedyrer, at han vil lade svenskerne gå, når det ikke længere er muligt at klage over valgets udfald.

For syv år siden brugte Carsten Jensen begrebet “skimlet sekt af klamme kældermennesker” om Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, som han ikke havde megen sympati for. Nu ser det ud til, at forfatteren har taget en slags konsekvens af sin modvilje mod højrepopulistiske partier, idet han har spærret omkring 200.000 Sverigedemokraterne-tilhængere ind i sin egen kælder.

“De har siddet der siden i fredags, så de har ikke haft mulighed for at udtrykke deres fremmedhad og frygt i en stemme på deres yndlingsparti, som derved har fået færre mandater,” siger Carsten Jensen og tilføjer, at indespærringen skyldes hans store kærlighed til demokratiet.

Brugte håndværkerfradrag til fangekælder
Forfatteren begyndte allerede sidste år at forberede kidnapningen.

“Første opgave var at finde svenskere, der havde tænkt sig at stemme ondskaben til magten, og det kan lyde uoverskueligt. Men når man er så opsat som jeg på at redde Sverige fra den afgrund af populisme, som Danmark er faldet ned i, er det en smal sag at overvåge et par hundredtusinde mennesker.”

Dernæst var den kritiske skribent nødt til at udgrave en gigantisk kælder i sin bopæl, hvilket også viste sig svært at gøre, uden at naboerne anede uråd.

“Det larmede i nogle måneder, men jeg sagde bare, at jeg var i gang med at udnytte mit håndværkerfradrag. Det var sådan set heller ikke løgn, man kan trække ret mange penge fra i skat på den måde,” siger han.

Ikke-økologisk kød og mælk
Da fangekælderen stod klar, købte Carsten Jensen store mængder tørret kød og UHT-mælk til de mange svenskere.

“Jeg havde det skidt med, at det ikke var økologisk, men det ville simpelthen have været for dyrt, selv for en mand med mine royalties og bibliotekspenge,” fortæller han, der brugte en særlig form for hypnose under sine kidnapninger.

“Typisk foregik det ved, at jeg begyndte at tale til Sverigedemokraterne-tilhængerne om, hvordan vi alle burde arbejde for en fælles EU-løsning på flygtningekrisen, der i øvrigt ikke er en krise, men en mulighed. Det hidsede dem så meget op, at jeg kunne udløse min fælde, et gigantisk net, uden at de lagde mærke til det.”

Carsten Jensen regner med at sætte sine fanger fri den 19. september, når det ikke længere er muligt at klage over valgresultatet.