foto: phildate, bigstock

Når ansøgere om statsborgerskab fremover skal møde op til ceremoni, skal de kunne hilse med en high-five eller jazz hands, mener Alternativets statsministerkandidat Uffe Elbæk.

“Jeg forstiller mig, at man skal kunne give en high-five eller at man skal kunne lave jazz hands. Det er fx sådan vi klapper af hinanden i Alternativet” udtaler Uffe Elbæk, der ønsker et alternativ til håndtrykket ved statsborgerskabsceremonien og fortsætter:

“I flere kulturer anses det at give hånd som værende noget meget intimt. Noget man kun gør med sine nærmeste. Lidt ligesom at kysse eller sende penis-collager til sine kollegaer”

V: Lukket hånd kan skjule krumsabel
Det er regeringen indfødsretsaftale med DF og S fra juni hvor man fremover kun få statsborgerskab, hvis man deltager i en ceremoni i sin bopælskommune, der har udløst debat om hilseformer. Blå blok kræver at statsborgerskabskandidater skal give hånd, mens venstrefløjen er åben for alternative hilseformer.

“Håndtrykket er et ældgammelt ritual hvor man med sin højre hånd viser, at man ikke bærer våben.” udtaler Inger Støjberg, der er parat til at udstede bøder til borgmestre, der ikke kontrollerer at statsborgerkandidater giver hånd.

“Hvis vi ikke kan se, at udlændinge ikke har noget i hænderne, hvordan kan vi så være sikre på, at de ikke lige pludseligt hugger hovedet af os med en krumsabel?

Også Konservative, DF og LA er imod Alternativets forslag. Nye Borgerlige’s folketingskandidat i Nordsjælland Mette Thiesen er til gengæld tilhænger af en variant af high five, hvor man i stedet for at klaske håndfladerne sammen blot holder dem strækt ud fra kroppen.

Mette Frederiken ønsker ikke at give hånd til støttepartier
På resten af Venstrefløjen støtter man op om Alternativets forslag og ønsker at der åbnes op for endnu flere hilseformer. Således forslår Enhedslistens Pernille Skipper, at man skal kunne give “Rød Front” hilsen ved at række en knytnæve i vejret, mens Radikales Morten Østergaard er tilhænger af det såkaldte fist-bump, som han lærte af sine homies, da han i fire dage besøgte ghettoen i Volsmose.

Socialdemokratiets leder Mette Frederiken ønsker ikke engang at give hånd til sine egne støttepartier.

Alternativet vil ikke afvise at der skal åbnes op for yderligere hilsemåder. Således forstiller partiet sig at Trekkies i fremtiden skal kunne bruge Vulcan-hilsenen. Spejdere må gøre honnør og frimurere kan udføre deres håndtryk bag en diskretionslinje.