Foto: Antonio Guillem, Bigstock

Uden at bruge et eneste negativt ladet ord formåede Kathrine Jakobsen at vinde en meget ubehagelig diskussion med Julie Nielsen.

“Men så kan du jo bare tage til den fest uden mig. Det har jeg ikke noget problem med.”

Sådan lød den sidste besked, som Kathrine Jakobsen skrev til sin veninde, Julie Nielsen, da de to forleden afsluttede deres fem dage lange Facebook-diskussion, der blandt andet handlede om Kathrines bryllup, en fælles strandudflugt i 2013 samt Julies mulige borderline-diagnose.

Veninderne havde formået at skændes uden hverken at sige noget direkte negativt om hinanden eller påpege det faktum, at de faktisk var dybt uenige og ondskabsfulde på en meget raffineret måde.

Julie var værdig modstander
Søndag aften knækkede Julie Nielsen og skrev privat til Kathrine.

“Hun spurgte mig, hvad der foregik, og om vi ikke skulle mødes og tale ordentligt ud om det hele. Da vidste jeg, at jeg havde vundet,” siger Kathrine Jakobsen om den besked, der afgjorde diskussionen.

Hun lod veninden vente til i dag, inden hun modstræbende gik med til at mødes.

“Jeg kunne ikke svare hurtigt; det ville være det samme som at erkende, at jeg faktisk også havde været en kælling og blandt andet antydet, at Julie var psykisk syg, fordi hun tre gange havde ændret mening angående en fest, vi begge var inviteret til,” siger Kathrine, der anerkender Julie som en værdig modstander, hvad angår passivt aggressive skriftlige skænderier.

Subtile referencer om spiseforstyrrelse
“På et tidspunkt refererer hun meget subtilt til en episode i 2013, hvor vi var på stranden, og jeg konstant antydede, at hun var blevet tyk. Hun kunne ikke sige direkte, at jeg havde sagt noget, for det havde jeg ikke, men vi vidste godt begge to, hvad det handlede om, og at hun et par måneder senere udviklede en spiseforstyrrelse.”

Julie Nielsen anerkender, at Kathrine vandt denne omgang.

“Da jeg vågnede i går og så, at Kathrine ikke havde svaret på min private besked, vidste jeg, at hun havde vundet. Jeg fortrød med det samme, at jeg ikke havde brugt mit hemmelige kort: Det vage hint om, at hendes mand engang har gramset mig på låret til en julefrokost. Men det må blive næste gang,” siger hun.