Foto: LightField Studios, Bigstock

Foto: LightField Studios, Bigstock

Mor-politiet har for første gang i danmarkshistorien været på spil uden for de sociale medier. De har nemlig brugt deres udøvende magt til at smide en kvinde fra Hedensted ud af hendes mødregruppe, fordi hun ikke har en holdning til amning.

“Helene har ikke udvist søstersolidaritet eller næstekærlighed over for sine medmødre i mødregruppen gennem sin beslutning om at tie om sine holdninger. Derfor ser vi ingen anden udvej end at smide hende ud af mødregruppen og alle fremtidige mødregrupper, som hun ønsker at være medlem af,” udtaler forkvinde for mor-politiet, Anne-Linn von Hartman.

Dette er første gang, mor-politiet handler uden for sociale medier. Normalt arbejder politiet kun undercover i Facebook-fællesskaber, eksempelvis terminsgrupper, og som almindelige følgere på Instagram. Her er det deres fineste opgave at rette på nybagte mødre og fortælle dem, hvordan de bedst passer på deres børn.

“Det er et tegn på, at vi bekymrer os om og elsker alle små børn, når vi handler, som vi gør.”

Helene Mortensen er 39 år gammel og mor til fire. Selv forstår hun ikke, hvorfor hun er blevet udvist af sin mødregruppe.

“Som mor til fire synes jeg selv, at jeg ved mit om børneopdragelse, og derfor tror jeg på, at alle mødre ved, hvad der er bedst for deres egne små,” siger hun, der forholder sig uforstående over for mor-politiets handling.

Ligeglad med alle andre børn end hendes egne
Helenes udsmidning er et resultat af, at hun har valgt at holde sine meninger om langtidsamning for sig selv. Ved sidste mødregruppemøde blev Helene spurgt af sine medmødre, hvad hendes holdning til langtidsamning er.

“En af mine medmødre havde startet diskussionen, fordi en kvinde, som hun følger på Instagram, har en toårig datter, der stadig ikke snakker ordentligt. Og fordi kvinden stadig ammer sin datter inden sengetid, trak min medmor paralleller mellem langtidsamning og sproglig udvikling. Hun mente derfor, at kvinden burde stoppe med at amme sin datter, hvis hun nogensinde skulle have et barn med normale taleevner. Det synes jeg, lød som noget ævl, så jeg sagde ikke noget,” forklarer Helene Mortensen.

Hos mor-politiet ser de dog ikke så let på situationen. Helene Mortensen var i forvejen under mistanke for at sympatisere med den mor, der tidligere på måneden gav faderen til sit barn ret i noget med baby

“Hun kunne lige så godt have kastet modermælkserstatning på os og tvunget os til at vaccinere vores børn! Vi ville have opnået samme hjerneskade i sidste ende!” råber forkvinde Anne-Linn von Hartman, inden hun afslutter telefoninterviewet med RokokoPosten.