Foto: Chas53, Bigstock

Det kan ske for enhver. Men med RokokoPostens tips kan du holde skandalerne på et minimum.

De fleste af os kender det sikkert: Man opretter et par tusind nye konti i et ekssovjetisk land for nogle mennesker, man ikke rigtig gider spørge om navnet på, og pludselig kommer Finanstilsynet og en hel hær af emsige journalister rendende og insisterer på at vide, præcis hvornår man fik en eller anden advarsel fra Bodil nede i revisionsafdelingen.

Med RokokoPostens syv gode råd kan du undgå den slags bøvl og modtage dit gyldne håndtryk, uden at du skal omkring et besværligt pressemøde først.

  1. Hvis en højtstående politiker fra Aserbajdsjan, fx et regeringsmedlem eller lignende, gerne vil oprette en børneopsparing og lægge en slat penge på omkring ti millioner euro, kan du overveje at sige nej. Typiske aserbajdsjanske børnenavne er Tural, Rustam og Tarana – pas på dem!
  2. Det skader ikke at være kritisk, når man godkender ulovlige våbenfirmaer som kunder. Du kan eventuelt nøjes med virksomheder fra Sydkorea, USA eller Israel. De plejer også at have flere penge.
  3. Når den der advarsel fra Bodil kommer, er det en god idé lige at tjekke op på det, fx med en mail, der lyder “Supergodt set, Bodil, det nævner jeg, næste gang folkene fra Estland kommer forbi”. Hvis du er meget distræt, kan du skrive “Husk massiv estisk hvidvask” på din hånd.
  4. Tjek netbank engang imellem, og hvis flere af overførslerne kommer fra “XXXXIMPORTEXPORTLTDXXX”, kan du overveje at spørge nogen, om man burde gøre noget.
  5. Meld dig til en sms-tjeneste, der sender dig en besked, hvis en af saldoerne kommer over fem milliarder euro.
  6. Hvis skaden er sket, og knap en billion kroner triller rundt blandt forskellige forbrydersyndikater på grund af dig, så prøv at spørge nogle af dine venner i ledelsen, om de kunne tænke sig et job i den myndighed, der tjekker banker og hvidvask. Men husk! De skal lave deres navn om, inden de lader sig ansætte i fx Finanstilsynet. Måske også deres køn. Så er der ingen, der stiller spørgsmål af frygt for at virke diskriminerende.
  7. Hvis alt slår fejl, så ring til Søren Pind!