Foto: News Øresund – Johan Wessman, Wikipedia

På grund af sammenfald mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i udlændingepolitik og økonomiske spørgsmål går Kristian Thulesen Dahl efter at blive formand for begge partier.

Står det til Dansk Folkeparti, skal de og Socialdemokratiet fremover have én og samme formand. Han skal hedde Kristian Thulesen Dahl.

“Det virker ærlig talt lidt molboagtigt at have to formænd, når begge partier går ind for DF’s stramme udlændingepolitik og ser ens på det meste på det økonomiske område,” siger Kristian Thulesen Dahl til RokokoPosten og tilføjer:

“Derfor tilbyder jeg at hjælpe Socialdemokratiet med at føre vores politik.”

Kampvalg ved ekstraordinær kongres
Thulesen Dahl ser intet problem i at være formand for både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti og understreger, at han ikke har tænkt sig at forsømme nogle af partierne, hvis de socialdemokratiske medlemmer giver ham deres opbakning.

“Se bare en mand som Phil Collins. Han kunne sagtens have en solokarriere sideløbende med, at han var med i Genesis. Derudover spillede han trommer og sang,” forklarer DF-formanden.

Hovedbestyrelsen i Socialdemokratiet ser positivt på tilbuddet fra Thulesen Dahl og vil i nær fremtid indkalde til ekstraordinær kongres med henblik på et kampvalg mellem ham og Mette Frederiksen.

“Det er et spændende tiltag, som jeg ikke havde set komme,” siger gruppeformand Henrik Sass Larsen.

“Men jo mere jeg tænker over det, jo mere mening giver det. Hvis vi stort set fører DF-politik på udlændingeområdet, er det ikke nogen dum idé at få en DF’er i spidsen for partiet.”

Svært ved at skelne mellem egen og DFs udlændingepolitik
Socialdemokratiets nuværende formand, Mette Frederiksen, tager udfordringen med ophøjet ro og understreger, at hun er klar til kampvalg.

“Jeg skal ærligt indrømme, at jeg i starten havde lidt svært ved at skelne mellem vores og DF’s udlændingepolitik, men nu har jeg terpet alle vores stramningsforslag, så jeg er helt up to date med forskellen. Heldigvis er den ikke særlig stor, så der er ikke så meget at huske. Og jeg kan garantere, at jeg kan føre udlændingepolitik bedre end nogen DF’er,” siger hun.

Det forlyder endvidere, at Peter Skaarup (DF) vil gå efter næstformandsposten i Liberal Alliance, da han mener, at insiderkendskab til det liberale partis dagsorden vil gøre det nemmere for Dansk Folkeparti at nedstemme partiets forslag fremover.