Foto: SV_Production, Bigstock

De nuværende bygninger på en københavnsk grund er “noget gammelt lort”, mener en naboforening, der kæmper for et 20 etagers højhus opført i beton i deres lokalområde. 

“Hvad end der sker, byg løs i vort kvarter,” knalder det ud af en højttaler på en grund ved Tagensvej i Københavns Nordvest-kvarter, da RokokoPosten kommer forbi. Den nye udgave af Peter Bellis klassiker er indspillet af den lokale naboforening Gasbetonens Venner, der ønsker, at der bliver bygget et større etagebyggeri på grunden.

Naboer: Lige meget hvad grunden blev brugt til
Der ligger et garageanlæg på grunden, men det er ifølge initiativtager Mathias Eskedahl hverken en kulturhistorisk perle, et minde om det gamle København eller på anden måde bevaringsværdigt.

“Jeg tror måske, de har repareret nogle HT-busser der på et tidspunkt,” siger Eskedahl og fortsætter.

“Men egentlig er det lidt lige meget. Det er virkelig noget gammelt lort, så vi håber, at nogen vil rive det ned,” uddyber han og tilføjer, at bygningerne er utætte og fulde af skimmelsvamp.

Den nye 20 etagers boligejendom vil skygge for morgensolen på nogle af naboernes altaner. Men det er fair nok, lyder det fra Gasbetonens Venner.

“Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men et eller andet sted skal man jo bygge. Og der er alligevel ingen, der har tid til at sidde på altanen og slikke sol hele morgenen, så det er fint nok, at det skaber lidt gener for os,” siger Mathias Eskedahl.

Naturvenner: Bare byg løs
Gasbetonens Venner får stor opbakning fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening. Der er nemlig hverken sjældne planter eller truede dyr på grunden, der heller ikke egner sig som en grøn oase i byens larm.

“Det er absolut ikke en grund, hvor orkidéer eller trækfugle ville kunne trives. Der er ingen naturværdi overhovedet, så der skal man bare bygge løs,” siger Louise H.H. Villumsen, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening i København.

Tidligere er de faldefærdige garager blevet brugt som øvelokale for et lokalt heavy metal-band, men de er heller ikke kede af, at garageanlægget nu bliver revet ned.

“Bare fordi man bruger sin fritid på at spille hård metal og lave hyldestsange til Satan, behøver man faktisk ikke være vildt glad for at øve mellem skimmelsvamp og fugtpletter,” siger forsangeren Lord Mike fra bandet Kill them all for Satan.