Foto: Peter Erichsen, Flickr

Foto: Peter Erichsen, Flickr

Hans erfaring som topchef hos finansgiganten Morgan Stanley gør ham til den oplagte kandidat til jobbet, skriver Danske Bank i en pressemeddelelse om valget af Niko Grünfeld, der som første opgave vil udskifte møblerne på sit nye kontor.

De seneste dage har der hersket stor forvirring om Niko Grünfelds fortid og identitet. Til gengæld er der netop kommet klarhed over hans fremtid, idet Danske Bank i morges offentliggjorde, at Grünfeld tiltræder som administrerende direktør den 1. november.

“Trods sine kun 43 år har finansmanden Niko Grünfeld en lang karriere bag sig,” skriver Danske Bank i en pressemeddelelse, der fastslår den nye direktørs solide erfaringsgrundlag.

“Som ung rejste Grünfeld til USA for at arbejde for Goldman Sachs. Her tilbragte han fire år, før han blev headhuntet af Morgan Stanley, hvor han arbejdede som finansieringsspecialist, indtil han i 2010 fik en stilling som topchef.”

Den rette til at rydde op
Ifølge chefredaktør på Børsen, Uffe Elbæk, er Niko Grünfeld den helt rette mand til at rydde op i Danske Banks mere tvivlsomme forretninger.

“Både Niko og jeg har en fortid som agenter i Bagmandspolitiet, og jeg kender ham som en hæderlig, ihærdig og meget dygtig mand,” siger Elbæk, der mener, at der kun er få områder, hvor Grünfeld mangler erfaring.

“Grünfeld er ekspert i stort set alt, men han har kun arbejdet ganske overfladisk med bekæmpelse af hvidvask. Til gengæld er han garvet inden for håndvask, og alt i alt finder Danske Bank næppe en stærkere kompetence til posten.”

Blik for forbedring
Selv føler Niko Grünfeld sig også godt klædt på til sin nye opgave:

“Jeg har gennem årene udviklet et skarpt blik for forbedringer. Det kan være alt fra at udskifte en kaffemaskine med solidt udstyr fra japanske Hario til at pifte virksomhedshistorien op. Og så er jeg født med et networking-gen og formår at begå mig overalt uden at træde i nælderne,” lyder det fra den nye direktør, der glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

“Første opgave bliver at indrette mit kontor med nye møbler, for jeg kan simpelthen ikke arbejde uden at være omgivet af moderne designermøbler.”