Foto: Rostislavkral, Bigstock

Intern undersøgelse hos de tyske skattemyndigheder viser, at man forgæves har forsøgt at kontakte de danske skattemyndigheder siden 2012. En medarbejder sidder stadig i telefonkø.

Tyske skattemyndigheder har forsøgt at advare danske skattemyndigheder om fidusen med udbytteskat siden 2012.

Det fremgik af DR-dokumentaren Mændene der plyndrede Europa, at et netværk af internationale finansfolk fra London og Frankfurt i årevis har svindlet sig til milliarder af skattekroner igennem huller i udbytteskatteordningerne. Siden har der i danske medier været kritik af, at de tyske skattemyndigheder ikke advarede de danske skattemyndigheder om svindlen.

Intern undersøgelse
Det viser sig nu, at de tyske myndigheder faktisk har forsøgt at advare SKAT. Det fortæller Diether Gross, der er skatteteknisk medarbejder i Das Bundeszentralamt für Steuern i Bonn:

“Efter den danske kritik iværksatte vi en intern undersøgelse, der viste, at forskellige medarbejdere løbende har forsøgt at kontakte de danske skattemyndigheder. En praktikant ringede til SKAT i 2012 og sad i kø, indtil hans praktikperiode udløb med udgangen af året, uden at han kom igennem. Praktikanten fik desværre ikke videregivet telefonen til en anden medarbejder, så da en ny medarbejder overtog arbejdsopgaven, kom han bagerst i telefonkøen igen.”

Da de tyske skattemyndigheder blev klar over, at der var lang ekspeditionstid hos SKAT, sendte de en medarbejder til Danmark i bil for at forsøge at advare. Dog igen uden resultat, da skattemedarbejderen efter forsøg på at møde op hos SKAT i Haderslev, Billund, Randers og Struer måtte konstatere, at alle skatteafdelingerne netop var flyttet til nye skattecentre.

Discount-Enya møder Twinkle Little Star
Mens dette initiativ pågik, var opgaven med telefonisk at kontakte SKAT blevet overdraget til en ny tysk skattemedarbejder. Diether Gross siger:

“Vores nye medarbejder var oprindelig ansat på en tidsbegrænset kontrakt med udløb i september 2015, men da denne dato nærmede sig, og medarbejderen stadig sad i telefonkø, valgte vi at fastansætte ham for at sikre kontinuitet i opgavevaretagelsen.”

Den interne undersøgelse viser videre, at den tyske skattemedarbejder beskriver ventemusikken som:

“Bløde synthflader, der fosser ud over et roligt beatloop med tiltagende intensitet. Ventemusikken kulminerer i en eksperimentel bro spækket med små, laseragtige lyde, efterfulgt af et overraskende grandiost drop. Discount-Enya, der møder “Twinkle, Twinkle, Little Star (den samlede beskrivelse er fire sider lang, men her forkortet af RokokoPostens redaktion, red.).”

Den tyske skattemedarbejder er i øjeblikket nummer fem i køen og forventer derfor snarest at kunne viderebringe de vigtige oplysninger til SKAT.