Foto: Daisy Daisy, Bigstock

Foto: Daisy Daisy, Bigstock

45-årige Benedikte Soegreen forstår ikke, hvorfor hendes 15-årige søn, Tobias, er begyndt at få rejsning under den daglige ammestund. 

Kære RokokoPosten

Jeg er en kvinde på 45 år, der er mor til en fantastisk dreng, der fyldte 15 år i sidste måned. Vi har altid haft et godt og sundt mor/søn-forhold, men på det sidste er der begyndt at ske underlige ting, når jeg ammer ham. Jeg opdagede det første gang, fordi han begyndte at blive urolig allerede efter et par minutter. Han forsøgte at trække sig, men jeg holdt ham godt fast, for jeg ved, hvor vigtig vores daglige hyggestund er for ham. Så sagde han til mig, at han ikke havde det så godt.

Han rejste sig, og jeg opdagede, at hans tissemand var helt stiv. Det gjorde mig ærligt talt noget forskrækket, for det synes jeg jo ikke, den burde blive i hans alder. Han siger godt nok selv, at det er sket mange gange, men det virker alligevel, som om han skammer sig over det.

Siden da har amningen ikke helt været så afslappet og hyggelig, som den plejer. Så jeg vil meget gerne vide, hvad jeg kan gøre.

Med venlig hilsen
Benedikte Soegreen

Kære Benedikte

Vi kan godt forstå, at du blev forskrækket. Det, du har oplevet, er dog ganske naturligt og ikke noget at være bekymret over. Din søns krop er ganske enkelt begyndt at fortælle ham, at det snart er tid til, at han løsriver sig fra dig og finder en jævnaldrende pige, han kan fortsætte med at dyrke den nære kropskontakt med.

Med andre ord skal du til at forberede dig på, at forholdet mellem din søn og dig ændrer sig. Det kan godt medføre, at du føler dig afvist, men du må huske, at det er helt naturligt og ikke noget, din søn kan gøre for.

Hvornår han helt vil sige fra, er svært at sige. Nogle giver aldrig helt slip, men vender fra tid til anden tilbage. Andre stopper fra den ene dag til den anden. Uanset hvad er det vigtigt, at du bakker ham op og lader være med at give ham dårlig samvittighed.

Hvis du oplever besværligheder i processen, anbefaler vi, at du ringer til din sundhedsplejerske. Det er netop den slags ting, hun er der for.

Med venlig hilsen
RokokoPosten