Foto: Fuss Sergei, Bigstock

“Vi vil bare have, at Shuaib kan blive sammen med os,” siger den kriminelle mands venner og beskriver ham som en hjælpsom og velintegreret ildsjæl.

“Shuaib Khan udvises af Danmark med indrejseforbud i seks år.” Sådan lød en del af Højesterettens dom i tirsdags; den del, som Shuaibs venner blev mest kede af at høre.

“Vi håbede sådan på, at Shubbe (kælenavn, red.) kunne blive sammen med os. Så da vi hørte, at han skulle ud af landet, begyndte flere os simpelthen at græde,” fortæller en af Shuaibs klassekammerater, Bilal, der ikke vil have sit efternavn frem.

God til at tale med mennesker
Bilal har kendt Shuaib i fire år og beskriver den vanekriminelle mand som en flink og hjælpsom fyr.

“Han har gjort mig rigtig mange tjenester, mest inden for import og eksport på Nørrebro og i Nordvest-området. Han er rigtig god til at tale med mennesker og har flere gange overbevist mine bekendte om, at de skulle satse på vores forretningsidéer.”

Sammen med flere af Shuaibs andre klassekammerater har Bilal startet en underskriftsindsamling, der skal ændre Højesterettens dom.

“Vi ved godt, at det bliver svært, fordi det er den højeste retsinstans i Danmark, men måske kan politikerne gøre noget, hvis vi fortæller dem, hvor meget vi holder af Shubbe,” siger Mehmet, en anden af Shuaibs venner, der primært har nydt godt af den voldsdømte mands selskab i fritiden.

“Shubbe var meget aktiv i foreningslivet på et uofficielt plan, faktisk lidt af en ildsjæl. Hans tilværelse i Danmark var måske lidt usædvanlig, men han har hjulpet mange mennesker, så på den måde er han utrolig velintegreret.”

Shuaib var træt af tonen
Shuaibs venner beskriver, at den danskfødte bandeleder derudover taler sproget virkelig godt.

“Han gør sig ikke i lange, akademiske sætninger, men formår at formidle sit budskab kort, enkelt og effektivt, lidt ligesom et gruk af Piet Hein. Den underspillede danske kultur har Shubbe virkelig fanget godt,” siger Bilal og tilføjer, at vennegruppen godt ved, at Shuaib forlod Danmark sidste år.

“Men det betyder ikke, at han ikke vil tilbage. Han var bare træt af den fremmedfjendske stemning og den dårlige tone. Forhåbentlig kan den her dom lære danskerne, at ord altså har konsekvenser.”