foto: wikipedia

Spillestedet Forbrændingens beslutning om kun at booke kvindelige kunstnere får opbakning fra Gentlemen’s Club Mirage Pleasure på Colbjørnsensgade, der i årevis har haft en lignende forretningsmodel. 

Det har vakt opsigt, at spillestedet Forbrændingen i Albertslund på Københavns Vestegn kun vil booke kvindelige kunstnere i det næste år. Borgerlige politikere har truet med at inddrage den offentlige støtte, og på de sociale medier raser debatten. Men nu får Forbrændingen opbakning fra uventet side.

Stort kundegrundlag for ren kvindeoptræden
“Vi forstår godt Forbrændingens beslutning. Det er vores erfaring, at rigtig mange kunder sætter stor pris på et rent kvindeligt ensemble. Gerne flere på én gang og med et varierende repertoire,” siger kunstnerisk leder på Gentlemen’s Club Mirage Pleasure, Mirko Burić, og tilføjer:

“Vi booker hvert år kvinder for at vise, at der er masser af dygtige og relevante kvindelige artister derude, fordelt på mange genrer og stilarter. Nok til at udfylde et helt årsprogram og mere til. Ja, og så kan vores gæster rigtig godt lide at se kvinder tage deres tøj af og vise deres bare bryster. Det hjælper også.”

Enhedslistens kulturordfører, Søren Søndergaard, er imidlertid ikke begejstret.

“Det er et brud på ligestillingsloven, og derfor forventer jeg, at Ligebehandlingsnævnet griber ind og påtaler det. Man kunne jo lave mandetesten eller muslimtesten. Ingen kan forestille sig, at man kun bookede mænd eller muslimske kunstnere,” siger han til RokokoPosten.

Asiatiske temashow
Mirko Burić er ikke afvisende over for at forsøge sig med lidt mere diversitet i programmet, og han vil for alt i verden ikke lægge sig ud med Ligebehandlingsnævnet, hvis afgørelser han tager særdeles alvorligt.

“Vi har faktisk tidligere eksperimenteret med asiatiske temashow, hvor det var lidt mere uklart, hvem der optrådte. Det var meget populært som sceneshow, men når kunderne modtog ydelser under mere private omstændigheder og fik syn for sagen … Ja, lad os bare sige, at vi modtog en del sure smileyer i den periode. Vi fik adskillige påtaler fra Forbrugerstyrelsen om manglende varedeklarering.”