Foto: Savol_67, Bigstock

En 46-årig kvinde fra Djursland er i chok, efter at hendes mand har afsløret, at hun ikke er den rigtige mor til sine to drenge.

Rikke Markussen og hendes mand Esben, som blev kærester i 2002, har gennem det seneste års tid haft en del problemer i parforholdet og blandt andet opsøgt en parterapeut. Men skænderierne mellem de to er kun taget til over de seneste måneder, og søndag aften kulminerede den dårlige stemning i et voldsomt opgør i familiens køkken i hjemmet i Bønnerup.

Glemte at putte salt i opvaskemaskine
“Egentlig starter det ret banalt med, at jeg påpeger, at Esben igen har glemt at hælde salt på opvaskemaskinen, hvilket ærlig talt ikke burde være så svært at opdage, for indikatoren sidder og blinker rødt kun en enkelt centimeter fra startknappen,” siger Rikke Markussen og fortæller, at skænderiet derefter eskalerede.

“Efter at han har været omkring noget med sit anstrengte forhold til mine forældre, og jeg har repliceret ved at angribe hans totale modvilje mod at gøre noget som helst i haven, selvom han insisterede på, at vi skulle have en hjørnegrund, kommer vi nok engang til det med skilsmisse.”

I et ophedet øjeblik råber Rikke til sin mand, at hun i tilfælde af en skilsmisse vil tage børnene med sig hjem til sine forældres hus på Sjælland, og at han ikke skal regne med at se dem meget mere end én gang om måneden. Og så falder bomben.

“Esben slår sådan en virkelig kynisk latter op og erklærer, at det kan der slet ikke være tale om, for i virkeligheden er jeg ikke børnenes mor.”

Levet på en løgn
Rikke fortæller, at det i det øjeblik var som om, hendes verden ramlede og konfronterede Esben med, at det voldsomme udsagn måtte være en løgn. Men det var ikke tilfældet. Esben uddybede, at børnene var resultatet af affærer med to kvinder, som han kendte fra henholdsvis sit arbejde som gymnasielærer og sin tid som frivillig instruktør på et lokalt egnsteater.

Efterfølgende har DNA-prøver bekræftet, at Rikke ikke er biologisk mor til nogen af de to børn.

“Selvfølgelig føler jeg et eller andet sted, at jeg altid vil være deres mor. Men lige nu virker det altså bare som om, jeg har levet på en løgn.”