Foto: Gage Skidmore, Wikipedia

Efter Kinas store succes med at sende billige pakker på grund af landets ulandsstatus kræver Donald Trump samme status for USA.  Hele 99 procent af vores befolkning er fattige, så vi er helt klar et uland, siger han.

We are so poor. It’s very sad.”

Sådan sagde Donald Trump til skatteminister Karsten Lauritzen, da de i går holdt møde om muligheden for, at USA ligesom Kina kan opnå status af uland i danske politikeres øjne.

Mødet kom i stand, da Trump hørte om Kinas årelange succes med at sende millioner af momsfrie pakker med billigt plastikskrammel til danske forbrugere. Pakkerne bliver ikke blot bragt seks gange billigere ud end pakker fra danske virksomheder. PostNord taber decideret penge på udbringningen, og danske virksomheder kan umuligt konkurrere med de lave fragtpriser.

Ministre elsker pakker
Karsten Lauritzen ser mange positive ting ved at tildele USA ulandsstatus.

“Alle ministre elsker pakker, særligt i denne søde juletid. Det vil også gavne den internationale handel og økonomi, hvis der kommer flere pakker til Danmark, og vi kan samtidig hjælpe et fattigt land som USA til større eksport og et mere lige forhold til Kina. De to ulande har nok at slås med i forvejen,” siger han.

Trump glad for dansk forståelse
Ministerens udmelding vækker glæde hos præsident Trump, som havde udskiftet Air Force One med sit allermindste privatfly på turen til Danmark for at understrege USA’s fattigdom.

“99 procent af alle amerikanere er pivfattige, og deres huse er alle sammen brændt ned. Det er sandheden. Ingen ved mere om fattigdom end mig. Faktisk er det kun én procent af amerikanerne, som ejer det hele. Og selvom de fattige selv bærer skylden for at være på røven, vil det hjælpe dem meget, hvis vi fik status af uland og fik økonomisk støtte, brandtæpper og gratis medicin fra Europa,” siger han.

Trump påpeger, at de danske toldere også vil spare en masse tid.

“Samtlige pakker fra USA, uanset om de kommer fra Amazon, Apple eller Tesla, vil have en maksimal værdi på 80 kroner, ligesom de kinesiske pakker. Så I behøver slet ikke tjekke dem i tolden,” siger han.