Foto: Ricochet64, Bigstock

Da legetøjskæden Fætter BR gik konkurs, endte kædens ikoniske maskot gennem 68 år i ledighedskøen. Han overvejer en fremtid som juicer.

Fætter BR er endt på kontanthjælp efter 68 års tro tjeneste som maskot for legetøjskæden BR. RokokoPosten møder Fætter BR på en café i Indre By i København. Han tager imod i sin karakteristiske røde garderjakke, blå bukser og bjørneskindshue, men noget er alligevel anderledes.

Da han læner sig ind over bordet for at række ud efter den store fadøl, han har bestilt, selvom klokken kun er ti om morgenen, dukker sleeve-tatoveringer frem fra begge trøjeærmer:

“Jeg fik de tatoveringer, så snart konkursen var en realitet. De skulle være en genvej til et nyt job som juicer hos Joe & The Juice, men de syntes ikke, min bjørneskindshue passede ind i deres koncept. Og jeg var ikke klar til at skifte den ud med en beanie-hue. Ikke endnu i hvert fald,” siger Fætter BR fortvivlet.

Agilt mindset efterspurgt
Tiden efter konkursen har været hård for Fætter BR. Han har fået en jobkonsulent på jobcentret, Kirsten Larsen, som RokokoPosten fanger på telefonen:

“Udfordringen med Fætter BR er, at han har været i samme job i 68 år. Han skulle have skiftet job hvert syvende år for at opretholde et agilt mindset, så han var fleksibel og omstillingsparat, for det er det, virksomhederne efterspørger i dag,” siger hun.

En spændende udviklingsrejse
For at få Fætter BR på rette spor og hurtigt i job har jobcentret lavet en jobplan til ham. Fætter BR har allerede skrevet en ansøgning, hvor han beskriver tiden i legetøjskæden som “en spændende udviklingsrejse”.

Næste skridt er at give Fætter BR de rigtige kompetencer og værktøjer til at komme hurtigt i job.

“Jobcentret vil gerne sende mig på kursus, så jeg lærer at køre gaffeltruck. De mener, jeg vil have let ved det efter alle de år omgivet af legetøjsbiler. Men jeg ved ikke helt. Det er jo ikke det, der får mig tættere på juicer-drømmen,” siger Fætter BR, mens han kigger ned i sin nu halvtomme fadøl.

“Måske jeg bare skal købe den beanie og opgive bjørneskindshuen,” sukker han, mens han drikker resten af fadøllen og bestiller en ny.