Foto: Sam Wordley, Bigstock

Vi fokuserer kun på indtagelsen af alkohol og opnår derved større ro og overskud, fortæller Tinne Gosvig Hansen, der er med i en af landets mange mindful drinking-grupper.

Hendes blik hviler på det fyldte ølglas, mens hun trækker vejret langsomt og dybt. Hånden rækker ud efter glasset, og en stor slurk af den ravgule væske ryger ned. Tinne Gosvig Hansen lukker øjnene, idet hun mærker varmen og roen brede sig.

Omkring hende har syv andre mænd og kvinder gjort det samme. I løbet af de næste par timer vil flere ølglas blive fyldt og tømt, og gruppen vil opnå den tilstand af zen, som mindful drinking giver.

Praktiseret siden hun var 22
“Når man drikker mindfully, fokuserer man kun på indtagelsen af alkohol, eventuelt vejrtrækningen senere på aftenen. Det giver en helt utrolig fred og velvære i kroppen, når man på den måde lukker alt andet ude,” siger Tinne Gosvig Hansen, der har praktiseret mindful drinking, siden hun var 22.

“Dengang var jeg ikke klar over, hvad jeg gjorde, men jeg kunne mærke, at det føltes godt, så hver eneste torsdag, fredag og lørdag var simpelthen dedikeret til mindful drinking,” siger hun og tilføjer, at hendes praksis har ændret sig siden.

“Som ung brugte jeg meget tid på at tale med de andre mindful drinkers, danse og endda udfolde min seksualitet. I dag har jeg mere lyst til bare at sidde i en lille gruppe og udelukkende koncentrere mig om alkoholen. Det handler nok om, at jeg er blevet mere moden.”

Man behøver ikke være religiøs
Tinne Gosvig Hansen er en ud af mange tusinde mindful drinkers i Danmark, vurderer Torben Høy, der administrerer en landsdækkende Facebook-gruppe for dem, der har lyst til at tale med andre om deres praksis.

“Vi er knap 5000 mennesker i gruppen, men jeg kender mange, der praktiserer i andre fællesskaber – eller endda alene, hvilket kræver øvelse og dedikation. Derudover inkorporerer næsten alle danskere mindful drinking i en større spirituel dagligdag, hvor de fx praktiserer mindful eating eller mindful recreational drug use,” fortæller Torben Høy og understreger, at man ikke behøver være religiøs for at drikke mindfully.

“Alle kan være med, så længe de har lysten til at forsvinde fra en til tider kaotisk og presset hverdag og fokusere på det vigtige i livet, nemlig blot at være – mens man drikker.”