Den katolske kirke er kastet ud i et stormvejr, efter at pave Frans har vedkendt sig det store antal katolske præster, der i århundreder har indgået i frivillige seksuelle relationer med voksne mennesker.

“Ingen undskyldning vil nogensinde være nok,” udtaler pave Frans i et interview med RokokoPosten, hvor han kommer med ekstrem hård selvkritik af den katolske kirke. Paven indrømmer, at kirken har et stort problem med præster, der har sex med andre voksne mennesker.

Har ikke gjort nok
“Vi har i 1700 år ført en nultolerancepolitik mod hor. Selv om vi fra de tidligste kirkefædres tid har givet vores gejstlige mulighed for at få afløb for deres drifter på anden vis, samtidig med at vi har slået ekstremt hårdt ned på frivillige seksuelle relationer, må vi erkende, at det ikke altid er lykkedes.”

At paven så åbent står ved, at den katolske kirke har gjort for lidt for at stoppe de mange katolske præster, som bryder det sjette bud, er meget usædvanligt. Pave Frans indrømmer således, at det alt for ofte lykkes homo- og heteroseksuelle præsteansøgere at snige sig igennem optagelsesprøverne til den katolske kirke.

Kan ikke nøjes med at flytte
“Det kan vi kun beklage, men vi er opmærksomme på problemet og den syndige handling,” siger Frans og fortsætter:

”Vi ved, at der har været en del sager over hele verden, hvor præster gribes i seksuelt samkvem med voksne mennesker. Der er overvejende tale om sex mellem mænd, og selv hvis man accepterer, at der kan opstå tvivl om alderen, er der ingen tvivl om, at vi har et problem.”

Homoseksuelle præster får karantæne i tre måneder, hvorefter de kan vende tilbage til deres embeder. I sjældne tilfælde er katolske præster også blevet afsløret i at have haft samleje med kvinder.

“Her har vi valgt evig eksklusion fra kirken. Med mindre ofret er mindreårigt. Så nøjes vi med at flytte præsten til en ny menighed,” slutter pave Frans.