Foto: New Africa, Bigstock

Den ungarske teenageaktivist Zoltán Király har pjækket fra skole i flere måneder for at gøre opmærksom på stigende islamisering. Sidste uge holdt han tale for erhvervsfolk, politikere og Bono.

“Jeg holder jer, de perker-elskende politikere, ansvarlige for jeres kujonagtige og kortsigtede politik, som med stor hast bytter kristendommen ud med islam og stolte europæere ud med uciviliserede arabere,” lød det i lørdags fra Zoltán Király, en 16-årig ungarsk dreng, der indtil for nylig gik i gymnasiet i Budapest, spillede fodbold og hang ud med vennerne.

Men i september blev Király med egne ord “træt af Europas følgagtige og politisk korrekte folkevalgte”. Han begyndte derfor at pjække fra skole for at stå uden for den ungarske parlamentsbygning og holde skilte, der sagde “Nej til EU-sharia”, “Islam er en pest” og “Flygtninges IQ er en bombe under civilisationen”.

TED Talks og Bono
Vestlige medier fik efterhånden nys om drengen, der blev fløjet rundt til TED Talks og konferencer for at præsentere sine synspunkter, og forleden kulminerede den 16-årige aktivists karriere, da han talte for blandt andre David Attenborough, Jair Bolsonaro og Bono.

“Politikerne drukner Europa med underudviklede og uuddannede masser, som på ingen måde kan bidrage og aldrig vil passe ind. Det ender med en borgerkrig,” lød Királys budskab til den samlede elite, hvis klapsalver dog forstummede et øjeblik, da drengen rettede en anklage mod dem.

“Nogle mennesker siger, at vi har skabt muslimkrisen, men det er ikke sandt, fordi hvis alle er skyldige, bærer ingen skylden. Men nogle er faktisk skyldige. Nogle politikere har kendt til de umistelige kulturelle værdier, som de har ofret på multikulturalismens alter for at blive valgt og fremstå hellige i andres øjne. Og jeg tror, at mange af jer, der er her i dag, hører til de politikere,” sagde han.

Efter nogle sekunders stilhed begyndte Bono at klappe.

Bono: Zoltán åbner vores øjne
“Det er så vigtigt, at unge mennesker er med til at sætte fokus på fremtidens udfordringer,” sagde sangeren senere på dagen og tilføjede, hvor pinligt det er, at voksne mennesker har brug for en teenager til at åbne deres øjne.

“Hvis vi ikke gør noget nu, vil den verden, vi kender, blive oversvømmet med folk fra underlegne kulturer. Det siger Zoltán klart og tydeligt, og det er beundringsværdigt.”