Foto: Folketinget

Anders Johansson fra De Konservative er så usandsynligt kedeligt, at han ikke har noget problem med at efterleve egne principper om ordentlighed og god opførsel.

I et hidtil hemmeligholdt notat fra Folketingets ombudsmand er det kommet frem, at folketingsmedlem Anders Johansson efterlever sine egne idealer.

Han blev i december 2016 indkaldt som suppleant, da Mai Mercado trådte ud af Folketinget for at blive konservativ minister. Dengang udtalte han, at han ikke ønskede at lukrere på situationen eller promovere sig på bekostning af sin partifælle. Derudover lovede han at opføre sig pænt på sociale medier.

Folketingsformanden udtrykker bekymring 
Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, lægger ikke skjul på, at hun er bekymret:

”Lad mig sige det sådan her: Ville du ikke blive mistænksom, hvis en politiker levede op til sine løfter? Ingen kender Anders, han laver ingen skandaler, opfører sig pænt. Præcis som han prædikede. Det er helt unormalt!”

Også på sociale medier er det lykkedes Anders Johansson, der fik 695 stemmer ved valget i 2015, at leve op til sine løfter. Han bruger sin Facebook-væg som opslagstavle for kedelige og intetsigende beskeder, der typisk får likes fra en håndfuld partisoldater. På den måde har han undgået at deltage i forråelsen af tonen i den offentlige debat.

“Der var på et tidspunkt en Facebook-bruger, der skrev en rigtig spids kommentar, hvorefter jeg forfattede et svar med en sur smiley, men så kom jeg på bedre tanker og slettede det. En anden gang var der en fræk journalist, der stillede utidige spørgsmål, og jeg var træt og underskudsagtig og lige ved at bede ham vare sin mund, men så løb min telefon heldigvis tør for strøm,” udtaler Anders Johansson.

Vil tvinge Johansson til at parkere ulovligt
Folketingets præsidium holder møde om sagen næste tirsdag. Her vil præsidiets medlemmer pålægge Anders Johansson at parkere ulovligt og derved modtage en parkeringsbøde.

Det vil ifølge et anonymt medlem af præsidiet være en fin start i bestræbelserne på at genetablere folketingsmedlemmets troværdighed, da årsagen til, at han er ukendt, sandsynligvis er, at han opfører sig ordentligt.