Foto: Sten Porse, Wikipedia

Flere aarhusianere har vist fremragende evner til præcisionskast med rugbrød, og nu bliver byen vært for verdens første VM i rugbrødskast. Lagkagehuset sponsorerer.

Det gik ikke stille for sig, da Lagkagehuset for nylig overtog det aarhusianske Langenæs Bageri og straks ændrede opskriften på det folkekære Aros-brød, hvilket førte til rugbrødsangreb på forretningens personale.

Dyster i tre discipliner
Aarhus er ikke sen til at udnytte medieomtalen til mere bybranding og har derfor arrangeret v
erdens første VM i rugbrødskast, som løber af stablen allerede til sommer.

Det fortalte Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i dag på et velbesøgt pressemøde, iført bagerforklæde.

Konkurrencens tre discipliner, som er udviklet af aarhusianske fokusgrupper sammensat af vrede forstadsfædre fra Risskov samt bagermestre og unge smørrebrødsjomfruer fra alle dele af byen, består af:

  • Fake Aros: Præcisionskast fra bil mod små vinduer, der åbner og lukker med korte intervaller
  • Rigtig Aros: Hurtigkast af flest mulige originale Aros-brød ned i et bagagerum på ti sekunder, før de udgår af sortimentet
  • Hestens fødselsdag: Tohåndskast med skiveskåret rugbrød i alt for tykke skiver, mens man verbalt overfuser en ung pige med forklæde. Der er præmie for både den fysiske og verbale præstation.

Rye bread beyond Progress
Jacob Bundsgaard fortæller, at han er stolt over, at Aarhus bliver værtsby og samtidig kendt for endnu et gastronomisk kvalitetsprodukt.

“Med vores tidligere slogan lærte vi resten af verden, at Aarhus har det bedste progressive wienerbrød. Nu viser vi verden, at aarhusianske rugbrød er så gode, at de vækker overordentligt stærke følelser hos kunderne,” siger han og tilføjer:

Desuden kostede det kun seks millioner at få reklamebureauet til at lave vores ny VM-slogan ‘Rye bread beyond Progress’ – næsten fem millioner billigere end forrige slogan.”

Landstræner for det danske landshold i rugbrødskast bliver bagermester i Lagkagehuset, Michael Spottag. Han fortæller, at han føler sig sikker på sejren, da han har et fremragende kendskab til såvel rugbrødene som de danske atleter, der primært består af bitre, midaldrende forstadsaarhusianere.