Foto: igordutina, Bigstock

Foto: igordutina, Bigstock

Venner og bekendte håner en 43-årig mand fra Randers, der under en mandeaften i lørdags ikke kunne spise en betydelig mængde bacon op.

Der var lagt op til en fed lørdag aften for jord- og betonarbejder Allan Petersen fra Randers. Han skulle mødes med et slæng af gamle venner, og de skulle ud at spise en rigtig mandemiddag med masser af kød og øl.

“I gamle dage var vi i byen næsten hver weekend, og så skal jeg love dig for, at der blev drukket igennem. Men nu er de fleste af os jo blevet gift og har fået børn, så efterhånden er det ikke så tit, at vi mødes,” fortæller Allan, der derfor glædede sig meget til at komme ud.

“Jeg elsker min kone og alt det der, men nogle gange skal man bare ud og være mand,” siger han.

En suveræn kartoffelsalat
Aftenen gik dog ikke helt som forventet. Under middagen, hvor der til alles begejstring blev serveret store mængder bacon, gik noget galt for Allan. Bagefter har han svært ved at forklare, hvad der skete, men resultatet var, at han blev stopmæt, før han havde spist alle sine baconskiver.

“Det var nok den der kartoffelsalat, vi også fik. Den var helt suveræn, og så var jeg jo nok også lidt fuld, så jeg spiste en masse af den og glemte helt, at der også var bacon,” siger han og tilføjer:

“Da gutterne så, at jeg havde levnet, blev jeg selvfølgelig hånet. Det var så flovt. Jeg var også selv i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet var en rigtig mand.”

Overvejer mandekursus
Nedtrykt over oplevelsen valgte Allan Petersen at tage tidligt hjem. Over for konen undskyldte han sig med feber og mavepine, og så gik han i seng. Da han vågnede tidligere i morges, fik han endnu en ubehagelig overraskelse.

“Gutterne havde sgu overplastret min Facebook-væg med opslag om … ja, det der. Nu ved alle det. Det bliver ikke fedt at tage på arbejde i morgen,” siger han.

Et enkelt lyspunkt var der dog: En af Allans kolleger havde postet et link til Carl-Mar Møllers mandekursus og foreslået ham at tage på det.

“Det overvejer jeg kraftigt.  Jeg tror, at det vil gavne min mandighed at køre ned ad en bakke i et badekar kun iført gummistøvler og råbe ‘pik er Gud’,” slutter Allan Petersen.