Foto: bigstock, blu_vanilla21

21-årige Oliver Blendfeld tilbragte blot fire minutter på Helsingør Jobcenter, inden han fik arbejde som bybud. Forløbet kritiseres fra flere sider for ikke at leve op til dokumentationskravene i offentlig forvaltning. 

“Jeg nåede lige at sætte mig ned, da min fars kammerat Erling kom prustende ind med en kasse blanketter. Han spurgte straks, om jeg var frisk på tjansen som bybud i hans trykkeri, hvor trykning af dokumenter til jobcentrene er et forretningsområde i stærk vækst.”

21-årige Oliver Blendfeld havde blot været på Jobcenter Helsingør i fire minutter, før han fik tilbudt et job, som han takkede ja til. Til RokokoPosten udtaler han, at han glæder sig til at komme i gang. Imidlertid møder forløbet kritik fra flere sider.

Nåede ikke at udfylde skema
På Jobcentret er man ikke tilfreds med Olivers proces, der af forvaltningen samt social- og beskæftigelsesudvalgsformand Marlene Harpsøe (O) kritiseres for ikke at leve op til en lang række dokumentationskrav.

Socialrådgiver Jytte Kramholdt forsøgte forgæves at få den unge mand til at udfylde skemaet for potentielt manglende arbejdsevne, inden han gik ud af døren. Hun var nødsaget til at sætte kryds ved ”Ved ikke” under eventuelle psykiske lidelser.

“Alle alarmklokker ringede der. Vi ved ikke, om han er psykisk syg, hvorefter han skal ud til en rigtig chef, der vil give ham en regulær skideballe, hvis han ikke møder til tiden. Er det ansvarligt?” spørger Jytte retorisk.

Vil bede om udsættelse
Hun bakkes op af næstformand i social- og beskæftigelsesudvalget i Helsingør Kommune, Lene Lindberg (A):

“Vi har en ung mand, der har gennemført et forløb, men som ikke på noget tidspunkt har redegjort for hverken sin sociale, økonomiske eller helbredsmæssige situation. Samtidig har vi medarbejdere, der har brugt ressourcer på en sag, hvor dokumentationen er under al kritik. Vi kan ikke leve med, at den slags foregår på et kommunalt jobcenter.”

Jobcentret vil nu tage til kontakt til Olivers nye arbejdsgiver med henblik på at udskyde ansættelsen, så Oliver får tid til at udfylde de 21 forskellige blanketter, som har til formål at få Oliver ind i et ressourceafklaringsforløb, flexjob eller jobsøgningskursus. Derefter vil jobcentret indkalde til en afklarende samtale.