Foto: ocram1, Bigstock

Foto: ocram1, Bigstock

Følg med i den hæsblæsende jagt efter den 63-årige Kurt Andersens bilnøgler, der forsvandt på et tidspunkt mellem tirsdag eftermiddag og onsdag morgen.

Onsdag morgen klokken 6.20 går lagerarbejder Kurt Andersen ud i entréen i det lille hus i Nykøbing Falster, som han bor i sammen med hustruen, Birte Schmidt. Han er på vej på arbejde og rækker ud efter bilnøglerne, der altid ligger i den lille krukke på skænken ved siden af hoveddøren. Bortset fra i dag.

Kurt Andersen standser op. Ligger de mon ved siden af krukken? Eller er de faldet på gulvet? Han søger på, omkring, under og bag skænken, uden held.

“Hvor kan de dog være?” tænker han.

Lukker garagedøren og går ind i huset
Han forsøger at genkalde sig detaljerne fra dagen før, da han ved 16-tiden kom hjem fra arbejde.

“Jeg stiger ud af bilen, lukker garageporten og går ind i huset. Jeg klapper hunden og lægger bilnøglerne i krukken. Eller tager jeg dem med ud i køkkenet?”

Han kommer i tanke om, at han hørte Birte i køkkenet. Hun plejer ikke at være hjemme, når han kommer. Så måske blev han så overrasket, at han glemte at lægge bilnøglerne fra sig, før han gik ud til hende?

Han leder hele køkkenet igennem. De er der ikke. Situationen er ved at være alvorlig. Hvis nøglerne ikke snart dukker op, kommer Kurt for sent på arbejde og risikerer at miste den første halve times løn.

Sporet ender blindt
Efter en febrilsk, men forgæves eftersøgning af hele huset og garagen, bliver Kurt nervøs for, om han har tabt bilnøglerne uden for huset. Han ringer til politiet, men de har ikke set et bundt nøgler med det signalement.

Sporet ender blindt. Kurt er i vildrede. Frustreret sætter han sig ned og stikker hænderne dybt ned i jakkelommerne. Den højre hånd får fat på noget. Det er bilnøglerne.

“Haha, så har de bare ligget i min jakkelomme hele tiden, og jeg har ringet til politiet og alt muligt. Det er da lidt sjovt,” mumler han for sig selv, mens han skynder sig ud til bilen.

Kurt Andersen nåede på arbejde til tiden og vil mærke efter i lommerne som det første, hvis bilnøglerne forsvinder igen, red.