Foto: Pologi, Pixabay

Danmarks første fleksiholiker vil helt afstå fra at drikke alkohol det meste af tiden, men kvartalsvis tillade sig at gå på ugelange drukture, da han ikke ønsker at være alt for frelst.

Nogle kender måske begrebet fleksitar, der beskriver personer, som hovedsageligt lever vegetarisk, men lejlighedsvis nyder kød. Det er herfra, at den 29-årige Jesper Madsen fra Vejle har fået inspiration til den livsstil, som han fremover vil praktisere.

Det perfekte må ikke blive det godes fjende
“Det er med stor stolthed, at jeg kan erklære, at jeg er Danmarks allerførste fleksiholiker, hvilket indebærer, at jeg som oftest afholder mig fra alkohol, men ikke altid,” siger Jesper Madsen og fortsætter:

“Jeg mener, at det er vigtigt at have en balanceret og varieret livsstil, hvor man ikke falder i hverken den ene eller den anden grøft. Det perfekte må nemlig aldrig blive det godes fjende. Derfor vil jeg langt de fleste dage og tit også hele måneder ad gangen afstå helt fra alkohol, men jeg vil ikke være en ekstremist, som fuldstændig forsager øl, vin og hård spiritus.”

Jesper Madsen forklarer, at han derfor regner med, omtrent en gang i kvartalet, at drikke sig fuldstændig fra sans og samling.

“Jeg tror på, at det er godt at lukke lidt damp ud i en stresset hverdag af og til, og derfor regner jeg med at tage nogle ordentlige ture omtrent hver tredje måned, hvor jeg hiver fire-fem dage ud af kalenderen og forsvinder i en tåge af billig vodka og Red Bull.”

Kan nøjes med afholdenhed søndag til fredag
Jesper Madsen fortæller, at han dog ikke har lagt sig helt fast på kun at drikke én gang i kvartalet.

“Det fine ved at være fleksiholiker er netop fleksibiliteten. Så hvis jeg på et tidspunkt føler for kun at holde mig fra alkohol fra eksempelvis søndag til fredag, eller måske kun søndag fra jeg vågner omkring klokken halv et til klokken fem, hvor jeg drikker papvin eller guldøl, er det også helt fint,” siger han og afslutter:

“Det hele går jo ud på at finde den balance, som er optimal for én selv.”