Foto: fizkes, Bigstock

En mand på Facebook brugte knap 3000 tegn på at forklare, hvorfor hverken debatter om børn i Folketinget eller Ghita Nørby har nogen relevans og bør ignoreres af alle.

“Jeg er simpelthen så træt af, at alle bruger deres energi på at diskutere emner, som i det store billede faktisk ikke spiller en rolle for nogen som helst. Det er som om, vi er blevet reduceret til et land af infantile og personfikserede kværulanter, der bruger selv den mindste petitesse som anledning til at sprede tonsvis af sniksnak på de sociale medier.”

Sådan indleder Thomas Petersen, en 43-årig kemiingeniør fra Næstved, en Facebook-kommentar til et indlæg, der kritiserede Pia Kjærsgaards beslutning om ikke at tillade børn i Folketingssalen. Over lidt mere
end en standardside redegør Petersen udførligt for, hvorfor ingen mennesker skal bruge tid på at forholde sig til emner, som han ikke mener har tilstrækkelig samfundsmæssig relevans.

Intet meningsfuldt indhold
“Vi bliver nødt til at højne niveauet for offentlig debat, så vi ikke kaster os over ligegyldige småting, som fjerner fokus fra det virkeligt vigtige,” skriver han.

Petersen fortsætter derefter med at forsvare sit synspunkt om, at hverken Nørby eller børn i Folketingssalen er en debat værdig, over seks følgende kommentarer henvendt til folk, som erklærede sig uenige, og skrev blandt andet:

“Jeg har sjældent oplevet noget så absurd som folk, der i kommentar efter kommentar insisterer på at bruge tid på at diskutere noget, som ingen voksne mennesker burde kunne se noget meningsfuldt indhold i. Du kunne have brugt din tid langt mere konstruktivt og faktisk gjort en forskel. Det virker simpelthen, som om du hverken har noget liv eller nogen proportionssans. Hvor er din evne til bare at være ligeglad?”

Skriv eventuelt om satspuljemidler
RokokoPosten har efterfølgende ringet til Thomas Petersen og spurgt, hvilke problemer han mener, det ville være oplagt at beskæftige sig med i stedet.

“Altså, det kan jeg ikke lige sige på stående fod. Måske noget med global opvarmning, SKAT eller de der satspuljemidler, som vist er blevet afskaffet?”