Foto: Viktor_AL, Bigstock

Miranda Petersen mener, at pest er en uskadelig børnesygdom, der styrker immunforsvaret. “Jeg kender ingen, der er døde af det,” siger hun.

Det begyndte, da Miranda Petersen fik datteren Sola for tre år siden. Sola blev forkølet, fik feber og gennemgik kort sagt alle de skavanker og børnesygdomme, som de fleste andre danske småbørnsfamilier kender til.

“Jeg tænkte, at det da ikke kunne passe, at Sola konstant skulle være snottet og dårlig. Jeg havde jo gjort alle de ting, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, når man har små børn, og købte kun økologisk mad og svanemærkede produkter,” fortæller den 39-årige heilpraktiker, der ved et tilfælde faldt over en beskrivelse af pestbakterien, Yersinia pestis, da hun var i gang med at framelde sin datter samtlige vacciner i børnevaccinationsprogrammet.

Ingen vidnesbyrd fra pestofre
“Før i tiden havde masser af mennesker pest, kunne jeg læse mig frem til, også i Danmark, og vi er her jo stadig, så hvor skadeligt kunne det være? Måske havde pesten endda givet børnene et sundt immunforsvar i modsætning til i dag, hvor Sola konstant blev smittet med alle mulige vira,” tænkte Miranda Petersen, der ikke kunne opsnuse nogen vidnesbyrd fra folk, der var døde af pest.

“Men det kender jeg jo fra vaccinationsdebatten. Det eneste, man hører om, er folk, hvis forfædre har overlevet mæslinger og andre fredelige børnesygdomme, samtidig med at de advarer om, hvor farligt det er. Det er jo latterligt.”

Pestbakterier fra Madagaskar
For at udbrede kendskabet til pestens gavnlige virkninger har Miranda Petersen startet en såkaldt smittegruppe, hvor forældre kan deles om pestbakterien.

“Vi mangler stadig at finde nogen, der rent faktisk bærer bakterien. Forleden udvekslede vi mails med en mand, der bor på Madagaskar, hvor vi ved, at der findes en del tilfælde af byldepest. Han ville have 1000 dollars for at hente bakterien på et lokalt hospital og sende den til os, men vi har ikke hørt fra ham i en måned,” siger Miranda, der begræder, at sygdommen ikke er mere udbredt.

“Vores samfund er så overbeskyttet og kunstigt. Det er nærmest umuligt at få fat på rene, naturlige udgaver af eksempelvis pest eller mæslinger. Så er der ikke noget at sige til, at man ender med usunde og skrøbelige børn.”