Foto: Tektite, Bigstock

Foto: Tektite, Bigstock

Da det i sidste uge blev offentliggjort, at virksomheden JW Hængsler og Beslag flytter 70 procent af sin produktion til Sjælland, reagerede hverken meningsdannere, journalister eller politikere på de sociale medier.

Produktionsvirksomheden JW Hængsler og Beslag ligger i dag i udkanten af Vojens. Her har den de sidste otte år bidraget med vækst til lokalområdet, samtidig med at den har produceret varer, som tusindvis af danskere bruger hver eneste dag.

I sidste uge blev det offentliggjort, at 70 procent af virksomheden skal flytte til et endnu ikke defineret sted på Sjælland. Efterfølgende har der ikke været et eneste debatindlæg eller Twitter-opslag om sagen.

Meningsdanner: Nå
Blandt Jyllands-Posten og Berlingskes bloggere er der ingen, som har skrevet om sagen, hverken i aviserne eller på deres private profiler på Twitter og Facebook.

Der er tale om en politisk aftale indgået mellem virksomhedens nye, udenlandske ejerkreds og byrådet i Haderslev Kommune. Virksomhedens administrerende direktør, Jytte Akselsen, og virksomhedens øvrige ledelse er uforstående over for beslutningen. Heller ikke det finder man kommentarer om i medierne.

Adspurgt om sagen svarer en kendt person fra mediebranchen:

“Nå.”

Tavs enighed
Andre journalister, meningsdannere og politikere er tilsyneladende enige.

“Aha,” svarer en, mens en anden har lidt mere på hjerte:

“Der kan man bare se.”

Blandt medarbejderne på JW Hængsler og Beslag tales der til gengæld meget om sagen. De er for engangs skyld enige med direktøren, siger produktionsleder Henning Mortensen:

“Jo, det er da træls, når det nu går så godt, og alle er glade for os,” siger han.

At enkelte medlemmer af byrådet har set ejerskiftet som en mulighed for at stikke en kæp i hjulet på virksomheden, er der bred enighed om i Vojens. Andre steder i landet ved ingen noget om sagen.

Dog har en enkelt medarbejder skrevet et offentligt opslag på Facebook i håb om, at sagen ville få større opmærksomhed. “Del gerne,” står der sidst i opslaget.

“Lidt opmærksomhed har det da fået. Jeg tror, det har fået et par og tyve likes, og både min mor og min fætter Erik har delt det,” siger medarbejderen, Frank Schmidt.