Foto: Natee Meepian, Bigstock

Skønhedsidealer blev smadret, og en både barsk og skrøbelig virkelighed åbenbarede sig, da Julie lagde et billede af sin mave op på det sociale medie.

“Det er virkelig grænseoverskridende at lægge det her online, for jeg ved godt, at jeg måske ikke svarer til alles forventninger om, hvad ‘en lækker babe’ er. Men fuck det, jeg er #stærk #modig #selfiesagainstpatriarchy”

Sådan skrev Julie Jensen under brugernavnet fragile_strong_bitchflower på Instagram i fredags, og siden har tusinder af andre brugere, primært kvinder, rost opslaget som fint og modigt.

Fuck systemet
“Så flot, at du går ud og bare smadrer de fucking strukturer, der siger, at kvinder skal være skelettynde og neurotypiske. Fuck systemet,” skriver brugeren fuckme_on_organicdrugs med henvisning til, at Julie Jensen ikke bare viste et billede af sin bare mave i en kort top, selvom hun er en størrelse 40, men også beskrev, hvordan hun i mange år har kæmpet med en skrøbelig psyke.

“Der er ingen læger eller psykologer, der kan finde noget – siger de. Men jeg ved godt, hvor dårligt jeg har det, når mine veninder ikke kan acceptere, at jeg nogle gange har brug for at aflyse aftaler i sidste øjeblik eller ikke kan betale for mine drinks selv, fordi jeg i præcis den måned var nødt til at bruge pengene på selvbeskyttelse,” siger Julie og tilføjer, at selvbeskyttelse kan tage form af en manicure, shopping til et par tusinde kroner eller en ansigtsbehandling.

Manicure under Trump
“Det er ren overlevelse for mit vedkommende, fordi jeg tager mig af min krop i en verden, der mener, at jeg ikke egner mig til andet end at være et seksuelt objekt eller en fødemaskine. Hvordan kan man ikke bruge penge på manicure, når Trump er USAs præsident?” spørger hun retorisk.

På opfordring fra sine fans regner Julie med at producere endnu flere opslag, hvor hun problematiserer normalitetsbegrebet ved at fremstå ukonventionelt lækker på stiliserede fotos, mens hun skriver en kritisk tekst om noget, hun har set i et dameblad.

“Jeg tror virkelig, det er den slags, vi mangler lige nu i vores forråede verden: flere fine og modige opslag om os kvinder, der er marginalt uden for et selvopfundet snævert billede af det normale,” slutter hun.