Foto: AnutaBerg, Bigstock

“Skal der lig på bordet, inden vi får gjort noget ved den omfattende palme-sabotage?” spørger romersk statholder, efter at en jødisk mand er faldet på et æsel, der snublede over et palmeblad.

Det skulle have været en stor dag for den jødiske profet Jesus af Nazaret, da han i morges kom ridende ind i Jerusalem. Han havde forestillet sig folkets hyldest i flere dage og planlagt begivenheden nøje.

“Jeg havde endda med vilje valgt et æsel frem for et mere ædelt dyr, så mit image som den beskedne profet, der prædiker for de fattige og svage, kunne blive styrket. Og så vælter det skide dyr over en palmegren. Så pinligt,” udtaler Jesus med henvisning til, at flere af hans tilhængere havde lagt palmeblade på hans vej som en hyldest.

“Hyldest? Yeah, right. Det var hærværk,” mener den 33-årige profet, der slap med en let forstuvet ankel og forskrækkelsen.

Brainstormer på Judas’ idéer
“Det bliver svært at komme ovenpå efter den fadæse. Man kan jo ikke rigtig kalde sig jødernes konge og så ligge der i sandet som en idiot. Jeg er med på, at jeg har sagt, at de sidste skal blive de første, og at det er fedt at være sagtmodig, men der må være grænser,” siger han og tilføjer til RokokoPosten, at han planlægger et større comeback.

“Jeg skal mødes med mit hold til en god middag, og så snakker vi om, hvordan jeg kan vende tilbage i jødernes bevidsthed som en handlekraftig profet. Judas har nogle fede forslag, så dem brainstormer vi lidt på.”

Pontius Pilatus: Klar til at korsfæste
Hos de romerske myndigheder ser man også kritisk på de af Jesu følgere, der smed palmeblade.

“Det har stået på i lang tid, at folk har kastet med palmeblade, sten og endda deres egne kapper, når de følte for det. Den slags kan vi ikke have i en moderne romersk koloni,” siger statholder Pontius Pilatus, der sidste år førte an i en kampagne for større æselsikkerhed.

“Denne gang slap vi for større skader, men skal der virkelig lig på bordet, inden vi får gjort noget ved den omfattende palme-sabotage?” spørger han retorisk og tilføjer, at han vil bruge alle nødvendige midler for at lære jøderne om trafiksikkerhed.

“Jeg har brugt korsfæstelser som sanktion før, og jeg er klar til at gøre det igen.”