Foto: Screenshot fra Lars Løkke Rasmussens Twitterprofil

Foto: Screenshot fra Lars Løkke Rasmussens Twitterprofil

“Vi er villige til at sætte handling bag ordene, så det ikke bliver endnu en gang symbolpolitik,” lyder begrundelsen for at indføre en 31. april, mens den 9. april bliver fjernet.

Den 9. april 2019 blev det for meget for den danske regering. Statsminister Lars Løkke Rasmussen indkaldte til hastemøde med kun et enkelt punkt på dagsordenen: “Hvordan undgår vi, at den 9. april gentager sig?”

I går nåede partierne endelig til enighed om et lovforslag, som allerede nu møder stor opbakning i resten af Folketinget: Man indfører en ekstra dato til sidst i april. På den måde kan man gå direkte fra den 8. til den 10. april, uden at det ændrer ved det samlede antal dage i måneden.

CPR-numre ændres
Som konsekvens af ændringen, der forventes vedtaget med et stort flertal inden næste valg, skal borgere, der er født den 9. april, have deres CPR-numre ændret fra 0904 til 3104. Det er en formsag, mener Lars Løkke Rasmussen.

“Hvis man er ked af at vente med at fejre fødselsdag til den 31., kan man altid vælge at gøre det den 10. april. Det vil fremover være dagen efter den 8. april, så i praksis gør det ingen forskel – det er det samme, som mennesker født den 29. februar altid har været nødt til at gøre, hvis de ville fejre fødselsdag hvert år.”

Forslaget modtages dog ikke med lige stor begejstring alle steder. Hos Astrologisk Selskab er man ligefrem oprørte over, at politikerne tager så let på datoerne.

Risiko for identitetsforvirring
“Hvis det her lovforslag vedtages, vil det få frygtelige konsekvenser. Folk, der er født i Vædderens tegn, skal pludselig til at være tyre. Det kan kun resultere i grusom identitetsforvirring, for selvom de to stjernetegn ligger lige efter hinanden, er der altså tale om to helt forskellige typer, eftersom Vædderen er et ildtegn, mens Tyren er et jordtegn,” lyder det fra astrolog Arne Petersen, der selv er født i Stenbukkens tegn og derfor er et troværdigt menneske med en stærk realitetssans.

Kritikken preller dog af på tilhængerne af forslaget.

“Som tvilling er jeg, som de øvrige lufttegn, kendt for intellekt og fornuft, og jeg ser det som en helt igennem fornuftig løsning,” lyder det fra Morten Østergaard (R), der uddyber:

“Det er på tide at gøre op med tendensen til at føre symbolpolitik, hvor vi fx bare flager på halvt, men intet gør i praksis for at undgå, at 9. april gentager sig. Nu sætter vi handling bag ordene; det har været 9. april for sidste gang. Det er handlekraftig realpolitik, når det er bedst.”