Foto: Mike_Kiev, Bigstock

For 30 år siden var Barabbas en voldelig vaneforbryder, men efter en uventet benådning lagde han sit liv om og er nu en respekteret købmand. “Det var virkelig godt for mig, at Jesus blev korsfæstet den dag,” siger han.

Barabbas husker dagen, som var det i går: Han var blevet dømt for et særlig brutalt mord og skulle derfor korsfæstes. Hele morgenen havde han ventet rædselsslagen på, at dommen ville blive udført, men pludselig hørte han, at befolkningen i Jerusalem havde stemt for at benåde ham.

“De ville hellere have, at en gut ved navn Jesus skulle dø i stedet. Jeg ved ikke, hvad han havde gjort, men jeg var sådan set også ligeglad, for pludselig kunne jeg vandre ud af fængslet som en fri mand,” mindes den 55-årige Barabbas, der i dag er en respekteret købmand med 50 arbejdere og mere end 100 slaver under sig.

Slog halvbror ihjel for en ged
“Jesu korsfæstelse var starten på et nyt liv. Jeg troede, jeg skulle dø, og pludselig havde jeg hele tilværelsen foran mig. Det skulle udnyttes, og jeg besluttede mig den dag for at bryde med min sociale arv og få noget ud af mit liv,” fortsætter han og henviser til, at hans far blev dræbt i et mislykket røveri, da Barabbas var to år gammel, mens hans mor dengang ernærede sig som giftblanderske og prostitueret.

Som 25-årig slog Barabbas sin halvbror ihjel på grund af et skænderi om en ged; det triste klimaks i et liv fyldt med vold og lovovertrædelser.

“Jeg kan vel godt sige det, nu hvor forældelsesfristen på mordsager er overskredet: Jeg har slået mange flere ihjel, både mennesker og søde små gedekid. Jeg har også begået røverier, været i masser af slagsmål og voldtaget et par stykker. Men først da Jesus blev smidt op på korset i stedet for mig, kunne jeg se, at det ikke var den rette vej at gå, og at jeg måtte forsøge at være noget mere for mine medmennesker,” siger han og tilføjer, at han efter sin benådning straks gik i lære hos en lokal købmand.

Beskytter døtres selvbestemmelse
To år senere kunne han starte sin egen butik, og i dag har han butikker i hele Judæa.

“Jeg har lagt mit liv helt om: ingen unødvendig vold, milde piskestraffe til mine slaver, og så har jeg sagt til mine døtre, at de først behøver at gifte sig, når de fylder 15, fordi jeg går meget op i kvinders selvbestemmelse og seksuelle autonomi. Så mange tak, Jesus, hvor end du er, fordi du døde i stedet for mig!” slutter Barabbas.