Foto: Aaron Amat, Bigstock

Foto: Aaron Amat, Bigstock

Disciplene fik sig noget af en overraskelse, da deres nyligt afdøde mester pludselig dukkede lyslevende op iblandt dem. 

Fiskeren Simon, også kendt som Peter, har de seneste år fulgt en mand ved navn Jesus fra den lille by Nazaret. Han har aldrig været i tvivl om, at Jesus er Messias, selvom onde tunger mener, at en sådan næppe ville komme fra en flække som Nazaret.

Peter selv nåede da næsten også at komme i tvivl, da Jesus som bekendt blev korsfæstet forleden dag, hvorefter han blev stedt til evig hvile i en gravhule ejet af den ærværdige Josef fra Arimatea.

“Jeg burde jo nok have sagt mig selv, at han ikke havde tænkt sig at blive ved med at være død,” siger Peter efterfølgende, men erkender, at han var så ulykkelig over at se sin mester dø på korset, at han slet ikke skænkede det en tanke, at han kunne finde på at vende tilbage fra dødsriget.

Ikke hans første prank
Set i bakspejlet, mener Peter, burde han dog have set det komme.

“For det første har han sagt en masse om, at han ville dø og komme tilbage, men ingen af os forstod, hvad han snakkede om. For det andet er det ikke første gang, han pranker os. Der var for eksempel en gang, hvor vi skulle sejle over til den anden bred, men Jesus skulle lige snakke med sin far, så han sendte os i forvejen. Da det så bliver mørkt, kan vi pludselig se en skygge, der kommer gående på vandet, og vi bliver skidebange, for vi tror jo, at det er et spøgelse. Men det var altså bare Jesus, der lige havde besluttet sig for at gå den vej,” fortæller han og tilføjer, at han faktisk også har oprejst andre fra de døde.

Vidste ikke, han kunne med sig selv
“Jeg kan godt se, at der var masser af ting, der pegede på, at han ikke ville forblive død. Men et er, at man kan gøre andre levende igen, når man selv er levende – men når man er død, så kan man jo ingenting, skulle man tro,” reflekterer fiskeren og slutter:

“På den anden side er det jo Jesus. Han har altid været lidt til en side – på den gode måde, altså. Han har aldrig flydt med strømmen, og her forleden dag fandt han for eksempel pludselig på, at han skulle vaske vores fødder, selvom han er vores mester og ikke en slave. Men den her gang tog han godt nok røven på os.”