Foto: Folketinget / Steen Brogaard

I et forsøg på at komme dårlige meningsmålinger til livs opfordrer Alternativets politiske ordfører Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, til at angribe partiet. Jeg er villig til at køre på ethjulet cykel iført tylskørt for at sikre kritik, siger ordføreren.

Hvis man skal tro meningsmålingerne, står Alternativet til en gevaldig vælgerlussing. Det får nu partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier, til at rette en utraditionel opfordring til den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen.

“Højrefløjen har Morten Østergaard og Rasmus Paludan til at sætte fokus på deres mærkesager, men hvem har vi? Vi synes ærlig talt, at Socialdemokratiet skylder os på den mere humanistiske venstrefløj lidt, hvis vi skal indgå i et meningsfuldt samarbejde som parlamentarisk grundlag efter et valg. Her kunne Sass godt svine os bare en lille smule til.”

Kald os bare provinsielle pseudo-projektmagere
Maier understreger, at hun ikke er kræsen i forhold til, hvad Sass Larsen må sige om Alternativet.

“Kald os dog umodne gøglere, politiske ignoranter eller et bluffnummer, kald os kryptokommunister, humanistiske utopister eller en kult af provinsielle pseudo-projektmagere,” siger hun og fortsætter:

“Det eneste, han ikke må gøre, er at holde mund, for så får vi ingen opmærksomhed og risikerer at ryge under spærregrænsen. Hvis valget bliver tæt, tror jeg ikke, at Socialdemokratiet vil mangle, at vi indholdsløst truer med at trække vores mandater ud af ligningen eller vælte Mette Frederiksen, inden hun har sat sig i stolen.”

Sass Larsen: Ingen kommentarer
Carolina Magdalene Maier fortæller, at hun selv er villig til at levere materiale, som Sass Larsen kan anvende som afsæt til en sønderlemmende kritik af Alternativets form og politiske indhold.

“Jeg er personligt klar til at køre på ethjulet cykel iført tylskørt, hvis bare det kan få Sass til at angribe os. Vi kan også foreslå en 250 procents skat på førtidspensionisters tobak eller obligatorisk psykologbehandling til alle, der spiser oksekød mer end to gange om ugen. Hvad som helst!”

Henrik Sass Larsen er ikke vendt tilbage på RokokoPostens henvendelse. Socialdemokratiet oplyser i en mail, at gruppeformanden er til møde med statsrevisorerne.